Digidexo.com

Behandlingstilbud for Normal hydrocephalus (NPH)

Normalt trykk hydrocephalus (NPH) er en overdreven oppbygging av trykk i hjernen. Oftest er NPH dannet av en hindring som ikke tillater væske å renne fra hjernen. Symptomer er hodepine, oppkast og kognitive vansker. I de fleste tilfeller NPH er behandlet ved kirurgi.

Shunt

Den vanligste behandlingen for NPH omfatter implantering av en shunt for å hjelpe til med drenering av overflødig væske. Shunten er et langt rør som bidrar til å regulere strømningen og retningen av væsken. Ifølge Mayo Clinic, vil en kirurg implantere en ende av shunt på innsiden av en av ventriklene i hjernen. Røret vil da være koblet til en annen del av kroppen hvor det overskytende fluidum kan trygt renne, slik som et kammer i hjertet eller buken.

Andre behandlinger

Dersom hindringen ligger i at ventrikkel av hjernen, vil legen utføre det som kalles en ventriculostomy. Denne fremgangsmåte innebærer frembringelse av et hull i ventrikkelen, som vil tillate at overskytende væske renner ned mot hjernebasen. Når den når det punkt, væsken vil da selvsagt bli absorbert. Dessuten kan fysisk, utdannings-og ergoterapi hjelpe folk med hydrocephalus takle tilstanden. Kirurgi og terapi er effektive for både voksne og barn, men terapi anbefales spesielt for barn å bidra til å overvåke deres utvikling.

Forebygging

For å hindre NPH, bør du beskytte hodet fra traumer. Hvis sykle, må du bruke hjelm og bruke bilbelte hele tiden mens du reiser i en bil. Også visse infeksjonssykdommer som forårsaker hevelse i hjernen, slik som meningitt, kan også være en katalysator for NPH. Hvis du tror du har høy risiko for hjernehinnebetennelse, bør du snakke med legen din om å bli vaksinert. Gravide kvinner bør også få riktig svangerskapskontroll siden en tidlig fødsel setter barnet i en større risiko for NPH.