Digidexo.com

Hva gjør Positive Bone Scan Imaging Mean?

Hva gjør Positive Bone Scan Imaging Mean?


Tolke betydningen av testresultater for alvorlige forhold er en stressende opplevelse for pasientene. Bone skanning forestille er en diagnostisk verktøy som brukes av leger, og prosedyren tester for en rekke forhold. Positive testresultatene kan ha en rekke betydninger.

Forhold

Bone skanning forestille brukes til å diagnostisere bensvulster, bein kreft og osteomyelitt (bein infeksjon). Det er også brukt til å avgjøre om kreft, som brystkreft, nyre, lunge, prostata og skjoldbruskkjertelen, har spredt seg til skjelettet. Bone scan bildebehandling kan vurdere metabolske forstyrrelser, diagnostisere eller finne årsaken til skjelettsmerter som ikke har noen annen identifisert årsak og diagnostisere frakturer som ikke kan ses på en vanlig X-ray - den vanligste av disse er hoftebrudd, rygg frakturer og stress frakturer i føtter eller ben.

Slik fungerer det

Ifølge MedlinePlus, i en beinskanning, radioaktivt materiale som kalles en "radiomerkings" blir injisert inn i en blodåre og reiser gjennom blodet til bein og organer. Den strålingen fra stoffet som det slites av blir oppdaget av et kamera som sakte skanner kroppen og tar bilder av områder hvor radiomerkings har samlet inn. Mengden av stråling som injiseres i venen er svært små og utgjør ikke noen større risiko enn en konvensjonell røntgen.

Typer resultater

I en normal bein skanning, bildene viser at det radioaktive materialet er jevnt fordelt over hele kroppen. Leger bruker begrepet "hot spots" for områder med økt akkumulering av radioaktivt materiale og "kalde flekker" for områder med redusert opphopning. Varme eller kalde flekker i unormale testresultater. Områdene av økt eller redusert akkumulering indikerer unormal beinmetabolismen, ifølge Mayo Clinic. Unormal beinmetabolismen og til omtales som unormal benvekst.

Hva det betyr

Ifølge WebMD, kan mørke eller kalde flekker, som mangler nærvær av sporstoff, indikerer ben infarkt (mangel på blodtilførsel til benet), eller visse typer kreft. Lyse eller varme flekker på skanningen, hvor økte mengder tracer har akkumulert i visse områder av benet, kan tyde på artritt, beinkreft, en helbredende brudd, infeksjon (osteomyelitt), eller en sykdom i ben unormal metabolisme som Pagets sykdom.

Betraktninger

Det er viktig å innse at selv om et bein scan bildebehandling testen er positiv for en tilstand, bein skanner som brukes til å diagnostisere forholdene sammen med andre tester og kliniske opplysninger. Ifølge Mayo Clinic, bein skanner er sensitive tester for unormal metabolisme, men er ikke så god til å identifisere årsaken til unormalt. Bone skanningsresultater blir tolket sammen med symptomer, røntgenresultater og medisinsk historie. I tillegg kan andre tester som computertomografi (CT), magnetisk resonans forestille (MRI), blodprøver eller en biopsi være nødvendig for å bidra til å etablere en diagnose.