Digidexo.com

Hvordan ta Keppra

I 399 f.Kr. skrev Hippokrates om epilepsi og fordrevet myten om at sykdommen var en forbannelse en magiker plassert på dem som led med det. Ulike former for behandling har vært forsøkt i nesten to århundrer, men det er bare i løpet av de siste 65 årene at de med epilepsi har hatt medisiner som tillater dem å leve normale og produktive liv uten lidelse så mye bivirkninger som fra epilepsi selv. Keppra er et stoff som brukes for å kontrollere anfall ved å holde cellene i hjernen fra å jobbe på rask hastighet et anfall krever.

Hvordan ta Keppra

•  Se en kvalifisert nevrolog eller annen lege om noen symptomer eller anfall kan oppstå. Få en resept for Keppra fra ham og fylle den umiddelbart på din familie apotek. Han vil starte deg på enten 250 eller 500 milligram to ganger om dagen.

Bruk en medisinsk størrelse teskje eller dropper hvis du bruker væsken. Vanlig bestikk er ikke det samme beløpet som en standard medisinsk teskje.

Ta Keppra enten før måltider eller etter. Finne ut hva som er de mest komfortable tider for deg å ta medisiner, og holde seg til den planen hver dag. Hvis du ta det uten mat kl 11, deretter ta det på 11 am hver dag. Det samme gjelder for den andre dosen.

Se på piller og merke forskjellen hvis legen endrer dosen. Ulike doser er forskjellige farger. Selv om det er sjelden, det er sporadisk mislabeling av medisiner.

Ta dosen med en gang hvis du bommer. Fylle opp resepter før du går tom for medisiner. Hvis du går tom og kan ikke komme gjennom til legen din, gå til nærmeste akuttmottaket.

Hint

  • Hold en logg eller dagbok av selv de mest mindre bivirkninger av Keppra.
  • Aldri ta mer eller mindre av Keppra enn legen foreskriver.