Digidexo.com

Hormoner og vekttap

Hormoner er kjemiske budbringere som er ansvarlig for å utløse eller regulere kroppsfunksjoner. Når hormonene er ute av balanse, kan negative effekter i kroppen føre, inkludert vektøkning. Hormoner kan svinge som et resultat av mange faktorer, blant annet stress, dårlig ernæring, mangel på mosjon, utilstrekkelig hvile og sykdom. På samme måte som i vekt kan påvirkes av hormonnivåer, kan hormonene svinge som følge av økende vekt.

Effekter

Alle hormoner har en effekt på vekten. Veksthormon, endorfiner, testosteron, østrogen, tyroksin, adrenalin, kortisol, serotonin, melatonin, insulin og glukagon er alle hormoner som påvirker kroppsfunksjoner. Ifølge Prevention Magazine, disse hormonene har individuelle arbeidsplasser som kan påvirke vekttap, for eksempel å benytte fett som brensel, redusere appetitten, bedre stoffskiftet og redusere kroppsfett.

Regulere hormoner

Hvis du ønsker å gå ned i vekt og balanse hormonnivåer, begrense stress, som er ansvarlig for produksjonen av kortisol. Få nok søvn til å opprettholde riktig melatoninnivåer. Ifølge Dr. Geoffrey Redmond, direktør for Hormone Center of New York og forfatter av The Good News om kvinners hormoner, kan du være i stand til å manipulere hormonene til å miste vekt ved å spise hyppige små måltider som består av de riktige porsjoner av fett, proteiner og karbohydrater. Regelmessig trening kan bidra til å balansere totale hormonproduksjon.

Expert Insight

I en studie sitert av Institutt for Human Nutrition ved Wageningen Agricultural University i Nederland, ble en signifikant sammenheng mellom kjønnshormoner, visceralt fett og vekttap. I løpet av studien ble kvinner med høye nivåer av visceralt fett forbundet med redusert kjønnshormoner. Når kvinnene gikk ned i vekt, et gjennomsnitt på 11 kg., Visceral fett redusert og kjønnshormoner økte til normale nivåer. Studier som disse understreke betydningen av vektkontroll hormonregulering.

Fordeler

Det er flere helsemessige fordeler som kan oppstå ved å ta de nødvendige skritt for å regulere hormonene dine og gå ned i vekt. Ifølge Dr. Michael Roizen, administrerende velvære offiser ved Cleveland Clinic, vil regulere hormonene dine ikke bare indusere vekttap, men kan senke kolesterolnivået, redusere blodtrykket, bedre energi, redusere smerter og plager, bedre hvile, øke oksygentilførselen til hjerte, forhindre utviklingen av type 2 diabetes og stabilisere blodsukkeret.

Identifikasjon

Hvis du er usikker på hvorvidt dine hormoner hindrer deg fra å miste vekt, bør du planlegge en avtale med helsepersonell som skal utføre en blodprøve for å ha hormonnivået kontrolleres. Noen symptomer som kan oppstå som et resultat av en hormonell ubalanse er hodepine, svimmelhet, angst, depresjon, endometriose, fibrocystic bryster, tretthet, håravfall, nedsatt sexlyst, vektøkning, væskeansamlinger og oppblåsthet. Sørg for å diskutere eventuelle symptomer med legen din.