Digidexo.com

Symptomer som følge av høye østrogennivået

Symptomer som følge av høye østrogennivået


Tror du at du kanskje opplever symptomer fra høye østrogennivået? Det er fullt mulig, så høyt østrogennivå er ikke uvanlig. Høy østrogennivåer forekommer når nivået av østrogen i kroppen er ute av balanse med nivåene av andre hormoner, for eksempel progesteron. Begrepet for dette er "østrogen dominans." Du kan finne ut om høy østrogennivå kan være årsaken noen av dine symptomer ved å få hormonnivået testet av en lege.

Angst og depresjon

Høye nivåer av østrogen kan forårsake eller forverre angst og depresjon. Det kan også føre til angstanfall. Østrogen kommuniserer direkte med den kroppslige systemet som skaper stressresponser, og høye nivåer disponere kvinner til større angst og depresjoner generelt. Høye østrogennivået forårsake større hormonelle svingninger, noe som fører til en forverring av post menstruasjons symptom (PMS). Dette i sin tur fører til stress og depresjon som kanskje allerede eksisterer for å forverres.

Sukker cravings og vektøkning

Østrogen samvirker med glukose, til tider forårsaker insulin nivåer til å bli høyere. Blir østrogen dominerende ganske mye garanterer at du vil oppleve sukker cravings. Dessverre, kan dette bli et tveegget sverd. Hvis du opp i vekt fra dine krav, vil østrogennivået øke enda mer, så fettcellene er østrogen produsenter. Dette kan føre til en nedadgående spiral av vektøkning. Fettcellene produserer så mye østrogen at overvektige kvinner i overgangsalderen kan produsere like mye eller mer østrogen enn tynne kvinner som er pre-menopausal.

Fibroids

Fibroider kan være forårsaket av høye nivåer av østrogen. Fibromer har mange østrogenreseptorer, og i virkeligheten vil krympe når legemer kilde av østrogen blir redusert. Behandling for fibroids ofte innebærer behandling av høye østrogennivået også.

Kraftige eller uregelmessige menstruasjonsblødninger kan tyde på at du har fibroids. Hvis du mistenker at dette er tilfelle, ta kontakt med legen din, da dette er en lett å behandle lidelse.

Smertefulle bryster

En av de vanligste symptomer på høyt østrogennivå er fibrocystic bryster. Fibrocystic bryster er klumpet og smertefullt, og kan bli mer under PMS. Ofte er smertefulle, cystisk brystene assosiert med andre symptomer på høyt østrogen, for eksempel uregelmessig menstruasjon og insulinresistens. Endre kosthold kan ofte bidra til å redusere noe av smerten av fibrocystic bryster, men var å finne en måte å redusere høye østrogennivået er nøkkelen til å redusere den generelle problemet med fibrocystic bryster.

Redusere høyt østrogennivå

En av de mest effektive tingene du kan gjøre for å redusere høye østrogennivået er å gå ned i vekt hvis du er overvektig. Fat produserer østrogen, ergo, hvis du ikke har så mye av det, vil du ikke ha så mye østrogen sirkulerer i kroppen din.

Spør legen din om progesteron krem, som er ofte foreskrevet for østrogen dominans, som det bidrar til å bringe den totale hormonelle profilen i balanse. Hvor effektiv progesteron behandling vil være varierer mellom individer.

Unngå xenoestrogens, som er miljø østrogener som finnes i plast, kommersielt reist kjøtt og kosmetikk, blant andre kilder. Unngå også fytoøstrogener, som er plantebasert østrogener som finnes i matvarer som linfrø og soyaprodukter.

Reduser stress. Stress fører til en reduksjon i progesteron, noe som fører til østrogen for å bli enda mer dominerende. Gode ​​måter å redusere østrogen dominans forårsaket av stress inkluderer trening og meditasjon.