Digidexo.com

Testosteron bivirkninger i menn

Testosteron er et kjønnshormon som er kritisk til den normale utviklingen av menn, og er primært opprettet i de mannlige testiklene. Testosteron er ansvarlig for dannelsen av mannlige kjønnsorganer før fødselen samt muskelvekst, ansiktshår og stemmeforandringer i puberteten. Normale nivåer av testosteron er gunstig gjennom en mannlig livssyklus. Unormale nivåer, enten for høyt eller for lavt, kan produsere side påvirker som forstyrrer normal funksjon og utvikling.

Effektene av lavt testosteron

Testosteron produksjon naturlig avtar med alderen, men nivåer som er under det som er vanlig for de fleste menn kan forårsake en rekke bivirkninger. Før fødselen, kan lavt testosteronnivå forårsake feilaktig eller sen utvikling av kjønnsorganer. Gutter med lavt testosteron kan mangle typisk økt beinmasse og muskelstyrke av sine jevnaldrende og ofte bære større grad av kroppsfett. Voksne hanner kan lide av en redusert sexlyst og erektil dysfunksjon. Depresjon og infertilitet er vanlig.

Effekter av høyt testosteron

Selv om testosteron som er på et litt over middels nivå kan ha en positiv effekt, for eksempel redusert trussel for hjerteinfarkt og lavere blodtrykk, unormalt høye nivåer kan produsere negative effekter. Høye nivåer av dette hormonet er ofte forbundet med økt aggressivitet, handlinger av risikoatferd og alkoholisme. Redusert testikkel størrelse og lav sædkvalitet er vanlig. Hjertesykdom risiko går opp; søvnløshet og voksen akne er ofte rapportert.

Lavt testosteron behandlinger

Det er flere medisinske alternativer tilgjengelige for å øke lavt testosteronnivå, det mest å være supplerende hormonbehandling. Doser variere avhengig av det ønskede nivå, og kan administreres oralt via pille eller buccal (oppløsende tablett plasseres i kinnet området), som injeksjoner, et transdermalt plaster eller i en gel. Hver av disse metodene kan ha bivirkninger slik som ubehagelig smak, tyggegummi ømhet, smerte på injeksjonsstedet og blemmer forårsaket av gelen eller lapp søknad.

Høy Testosteron Behandlinger

Selv om ikke så vanlig, testosteronnivå som er på unormalt høye nivåer har en medisinsk term: ". Hypergonadism" En behandling alternativet inkluderer hormonbehandling (HRT) med tilhørende bivirkninger. En endokrinolog bør konsulteres for å finne ut alle tilgjengelige alternativer, som behandling er vanskeligere siden hormonnivået må reduseres, og balansert nøye for å unngå uønskede reaksjoner.

Risiko for hormonbehandling

Hormonerstatnings av testosteron er tilgjengelig i enten bioidentical eller syntetisk form, og hver type bærer sitt eget utvalg av mulige bivirkninger. Bioidentical, ofte også referert til som "naturlige", hormoner produseres fra produkter som for eksempel soya og andre planter. Syntetisk testosteron hormoner er produsert i et laboratorium og reprodusere de samme molekylene som er opprettet av kroppen. Bivirkningene av enten type HRT inkluderer brystforstørrelse, økt risiko for prostataforstørrelse, kviser og problemer med å sove.