Digidexo.com

Typer av hormonelle ubalanser

Hormoner er stoffer som er opprettet av kroppens endokrine system, som er ansvarlig for den delikate balansen av funksjoner som metabolisme, vekst, reproduksjon og kroppens reaksjon til skade, stress og miljø. Hormone ubalanse kan oppstå av mange grunner, blant annet sykdom eller eksponering overfor eksterne elementer slik som kjemikalier og forurensning. Genetikk spiller også en rolle. Som våre organer alder, cellene begynner å bryte ned som en del av normal aldring og hormonnivåer endring.

Hormoner

Hormoner utskilles fra skjoldbruskkjertelen, nyre, testikler, eggstokker, bukspyttkjertel, thymus, pineal, hypothalamus, binyrene, parathyroid og hypofysen. Noen typer hormoner er insulin, adrenalin, vasopressin, calcitonin, trijodtyronin (T3) og tyroksin (T4).
Insulin styrer hvordan kroppen bruker glukose og er skapt av bukspyttkjertelen. Adrenalin er skapt av binyrene og hjelper kroppen å takle stressende situasjoner ved å øke oksygennivået til musklene og hjernen, pluss undertrykke unødvendige funksjoner som fordøyelse. Vasopressin kommer fra hypothalamus og regulerer elektrolytter og blodtrykk. Skjoldbruskkjertelen produserer kalsitonin, T3 og T4 hormoner.

Insulin Ubalanse

Bukspyttkjertelen er ansvarlig for insulin produksjon og hvordan den brukes. Dersom insulin er ute av balanse, diabetes kan forekomme. Uten riktig nivå av insulin i kroppen kan ikke riktig behandle sukker den tar inn. Denne alvorlig sykdom føre til nyresvikt, hjertesykdom og blindhet. Diabetes er en progressiv sykdom som starter med en pre-diabetes nivå som viser ingen symptomer. Til slutt, kan legemet slutter å produsere insulin, og må behandles med injeksjoner av dette hormonet.

Adrenaline Ubalanse

Evnen av kroppen for å reagere på stress påvirkes av binyrene og hormoner den produserer. Disse kjertlene gi krise drivstoff kroppen trenger i situasjoner som krever en rask reaksjon, for eksempel kjører i sikkerhet eller svare på en nødssituasjon. Når kroppen blir utsatt for langvarig og kronisk stress, binyrene begynner å bryte ned under belastningen for å måtte svare ofte til en oppfattet trussel. Noen symptomer på denne ubalansen er allergi, manglende evne til å sove skikkelig, over-normal blodsukkernivået, hodepine, høyt blodtrykk og tretthet.

Growth Hormone Ubalanse

Hypofysen er også ofte referert til som det endokrine system er "master-kjertel," produsere veksthormon som er ansvarlig for å fremme normal vekst og utvikling. Veksthormonmangel kan hindre normal høyde og kroppsutvikling. Dreven vekst hormon, som er sjeldne, fører gigantism hos barn og akromegali hos middelaldrende voksne.

Østrogen og progesteron Ubalanse

Menoragi, som er en tilstand preget av uvanlig lang menstruasjonsperioder, rammer mange kvinner som ikke har nådd overgangsalderen. Ubalanser av østrogen og progesteron kan påvirke livmorslimhinnen, hvilke linjer livmoren, i løpet av menstruasjonssyklusen, forårsaker en opphoping som kan føre til tyngre enn normal menstruasjonsblødning.

Vasopressin Ubalanse

Vasopressin regulerer kroppens elektrolytter, og hvor det brukes vann og fordelt over hele kroppen. Hypothalamus produserer vasopressin, som samhandler med hypofysen til å frigjøre sine hormoner. Vasopressin er antidiuretisk, fordi det påvirker hvor mye vann er utgitt av nyrene i urinen. Overproduksjon av vasopressin fører til at kroppen til å holde tilbake vann, noe som resulterer i under normale natrium nivåer som kan føre til tretthet, hodepine, muskelkramper og oppkast. Omvendt, underproduksjon av vasopressin fører til at kroppen for å frigjøre for mye vann. Natrium nivåer blir høy og kan forårsake symptomer som mental forvirring og koma.

Thyroid Hormonell ubalanse

Skjoldbruskkjertelen produserer kalsitonin, T3 og T4 hormoner, som arbeider sammen for å regulere bein vekst, metabolisme, reproduksjon og riktig sirkulasjon og aktiviteten i hjertet. Hypotyreose er en tilstand der disse hormonene er ute av balanse og fører til depresjon, siden hjernen er også påvirket. Huden blir tykkere og tørre, negler og hår blir sprø, og det kan ta lengre tid for et sår å gro fordi sirkulasjonen ikke fungerer som den skal.