Digidexo.com

Bruk av Cabergoline

Prolactin er et hormon eller kjemisk stoff som produseres naturlig av mennesker, i henhold til Encyclopedia Britannica. I kroppen din produserer hypofysen prolaktin. Hos menn virkningene av prolaktin er ukjente, mens hos kvinner, styrer prolaktin produksjon av morsmelk og stimulerer produksjonen av progesteron. Mens prolaktin er nødvendig for at kroppen skal fungere ordentlig, store mengder av hormonet har potensial til å forårsake alvorlige problemer. Heldigvis stoffet kabergolin eller Dostinex er tilgjengelig for å bidra til å senke prolaktinnivå.

Funksjon

For å forstå hvordan bruken av kabergolin senker prolaktinnivå, er det først nødvendig å forstå hvordan kroppen din produserer prolaktin. Prosessen begynner når en kjertel kjent som hypotalamus frigjør en spesiell kjemisk budbringer kjent som dopamin. Når løslatt, reiser dopamin til hypofysen, hvor det binder seg til visse områder av kjertelen, kjent som dopaminreseptorer. Når disse reseptorene mottar stimulering, frigir hypofysen prolaktin. Kabergolin funksjoner ved å etterligne dopamin og binding til sine reseptorer på hypofysen; men kabergolin ikke inneholder de samme kjemiske meldinger som dopamin. På grunn av dette, får hypofysen ingen stimulering og produserer ingen prolaktin. Over tid, dette resulterer i en reduksjon av prolaktinnivå i kroppen din.

Fordeler

Leger foreskrive cabergoline å behandle plutselige produksjon av morsmelk eller menstruasjonsuregelmessigheter hos kvinner samt svulster i hypofysen og infertilitet hos både menn og kvinner, som alle disse forholdene kan være forårsaket av overdreven prolaktin. Food and Drug Administration (FDA) testing av kabergolin fant at etter fire ukers behandling med 1 mg av stoffet to ganger ukentlig, opplevde 95 prosent av kvinnene reduksjoner i prolaktinnivå. FDA rapporterer også at etter åtte ukers behandling, 77 prosent av kvinnene har opplevd en tilbakevending til normale menstruasjonssykluser, mens 73 prosent rapporterte en slutt på væske fra brystvortene.

Funksjoner

Kabergolin er en hvit tablett som bare er tilgjengelig med en legens resept. Behandlingen begynner vanligvis med 0,25 mg av kabergolin doser gitt to ganger ukentlig. Som du fortsette med behandlingen, økning i dosering er mulig. Leger overvåke prolaktinnivå regelmessig under behandlingen, avvikling bruk av kabergolin gang nivåer av hormonet holde seg innenfor normale nivåer i minst seks måneder på rad.

Risiko

Til tross for dets effektivitet, presenterer kabergolin flere risikoer for bivirkninger og komplikasjoner hos noen pasienter. De vanligste bivirkningene av stoffet er hodepine og kvalme, som forekommer i 26 til 29 prosent av brukerne. Svimmelhet, forstoppelse og svakhet er også vanlig, forekommer i minst seks prosent av brukerne. I sjeldne tilfeller, bruk av stoffet fører til stivhet og betennelse i hjerteklaffene, og skaper en risiko for hjertesvikt og død.

Betraktninger

Selv om kabergolin vanligvis ikke føre til skade på fosteret, unngår leger forskrivning stoffet til gravide kvinner som har eller står i fare for å utvikle svangerskapsforgiftning eller graviditet induserte hypertensjon. Leger begrenser også bruken av kabergolin hos pasienter som har leverskade eller sykdom, som uten skikkelig leverfunksjon, nivåer av stoffet har potensial til å bygge opp i kroppen din og bli giftig. Hvis du har en historie med hjertesykdom, høyt blodtrykk eller lungesykdom, kan det ikke være trygt for deg å ta kabergolin grunn av sin potensielle bivirkninger.