Digidexo.com

Symptomer etter IVF Transfer

Graviditet symptomer som kan oppstå etter in vitro fertilisering (IVF) er ikke forskjellig fra de tidlige graviditet symptomer enhver kvinne har. Når embryoene blir overført tilbake til livmoren, blir gravid, vil det fortsette som alle andre. Imidlertid må en kvinne som har gjennomgått IVF lese noen symptomer hun opplever med forsiktighet. IVF-prosedyren krever vanligvis kvinner til å ta visse hormoner som kan føre til graviditet lignende symptomer, selv hos kvinner som ikke er gravide.

Fatigue

Det er vanlig for kvinner begynner å føle trøtt innen dager etter unnfangelsen (eller i IVF pasientens sak, overføring). Dette symptomet er forårsaket av en bølge i hormonet progesteron. I naturlige graviditeter, er progesteron gitt ut av kroppen i stadig høyere beløp som hormonet er nødvendig for å opprettholde livmorslimhinnen der et befruktet egg implantater. Etter overføringen må IVF pasienter ta progesteron kosttilskudd eller injeksjoner for å opprettholde dette fôr. Utmattelsen en IVF pasienten føler etter overføring kan skyldes progesterontilskudd, eller det kan skyldes progesteron som er gitt ut av kroppen fordi en graviditet har startet.

Bryst endringer

Innen ett eller to uker etter en IVF transfer, kan en kvinne oppdager at hun har hovne eller veldig ømme bryster. Hun kan også føle henne brystvortene prikking og merker at hennes aureoles har formørket. Tidlig i svangerskapet, kan noen eller alle endringer i bryst oppstå på grunn av økt nivå av hormonene østrogen og progesteron flom kroppen. Imidlertid må IVF pasienten ta slike endringer med en klype salt, siden hun er nesten helt sikkert ta progesteron kosttilskudd som også kan utløse slike symptomer.

Kvalme

Kvalme er trolig den mest kjente tegn på graviditet. Det er forårsaket av økte mengder hormoner i kvinnens kropp. Noen ganger kvalme kan begynne så tidlig som en uke etter unnfangelsen. For IVF pasienten, kan det skje i løpet av dager av embryoene blir overført tilbake til livmoren. Til tross for dette er den klassiske symptom på graviditet, ikke alle kvinner blir kvalm. Noen kvinner føler seg helt frisk, mens andre føler seg syk hele dagen lang.

Hyppig vannlating

Et klassisk tegn på tidlig graviditet er behovet for å urinere ofte. Ifølge mars Dimes, dette symptom forårsakes delvis ved produksjon av hormonet humant korionisk gonadtropin (hCG). HCG er laget av celler som danner placenta, og under normale omstendigheter dens nærvær i kroppen er en endelig tegn på graviditet. Men mange IVF protokoller krever pasienter å ta bilder av hCG etter overføring til å hjelpe opprettholde en graviditet hvis det skjer. Dermed, hvis en kvinne har hatt en hCG skudd, hyppig vannlating kan være forårsaket av skuddet, og ikke graviditet.

Tapte tid

En IVF pasient bør forvente mensen å ankomme ca 14 dager etter overføring. Hvis mer enn 14 dager passere uten en periode, kan pasienten være gravid. Noen ganger kan en kvinne ha en betydelig lysere eller kortere periode enn vanlig --this kan være et tidlig tegn på graviditet også.