Digidexo.com

Infeksjoner forårsaket av multippelt myelom

Myelomatose er definert som en kreft i plasmaceller funnet inne i benmargen. Årsaken til at denne type kreft er oppgitt som "multiple" myelom er fordi kreft er funnet i forskjellige ben i hele kroppen. Men i de fleste tilfeller, er kreft funnet i bein av overarmene, bekken, lår og rygg. En av de mest vanlige virkninger av multiple myelomer er tilbakevendende infeksjoner. Den myelom Organization sier at personer med sykdommen er 15 ganger mer sannsynlig at lider av tilbakevendende infeksjoner enn andre. Infeksjoner som er forårsaket av den manglende hvite celler i kroppen, forårsaket av kreft. Færre hvite celler tilsvarer lavere motstand eller immunitet mot sykdom og andre sykdomsprosesser.

Lungebetennelse

Bakteriell lungebetennelse er en vanlig infeksjon som individer diagnostisert med multippel myelom aksje. Bakteriell lungebetennelse forårsaker betennelse i lungene og en opphoping av væske i luftblærer som forårsaker pustevansker.

Urinveisinfeksjoner

Urinveisinfeksjoner, også kjent som UVI, er også vanlig blant personer diagnostisert med multippel lungebetennelse. Bakterier i nyrene eller urinsystemet er forårsaket av betennelse i blæren. Betennelse er en fysisk reaksjon på bakteriell infeksjon.

Helvetesild

Helvetesild er en smittsom tilstand forårsaket av det samme viruset som forårsaker vannkopper viruset. Fordi de diagnostisert med multippel myelom lider av en svekket immunsystem og forsvar, er noe virus eller bakteriell infeksjon fanget lettere enn hos friske individer. Helvetesild viruset forårsaker smertefulle utslett og væskefylte blemmer.

Bihulebetennelse

Bihulebetennelse er forårsaket av en betennelse i sinus hulrom i nesegangene. En oppsamling av væsker i nesehulene fører til en økning i trykket av sinus hulrom vegger, reduserer pustekapasitet, og kan også føre til øreverk og svelg.

Behandling av infeksjoner

I de fleste tilfeller vil legen behandle infeksjoner med antibiotika. The National Cancer Institute anbefaler vanligvis behandlingen med ciprofloksacin, ofloksacin og trimetoprim-sulfametoksazol for ulike bakterielle infeksjoner forårsaket av myelomatose.