Digidexo.com

Ulempene ved Pasteurisert Milk & melkepulver

Ulempene ved Pasteurisert Milk & melkepulver


Pasteurisering er prosessen med oppvarming av melk og deretter raskt avkjøle den for å eliminere skadelige bakterier og forlenge holdbarheten. Melkepulver undergår dehydrering for å skape et produkt egnet for bruk i baby formel og baking. Disse produktene hver har iboende ulemper på grunn av produksjons-metoder. Et tap av næringsstoffer er en av de største problemer.

Fjerning av gode bakterier og essensielle vitaminer

Ifølge non-profit helse advocacy gruppe, The Weston A. Price Foundation, fjerner pasteurisering gunstige bakterier fra rå melk. Prosessen svekker også proteinkjedene i melk og avtar vitaminer og mineraler. Pasteurisering prosessen fullstendig eliminerer vitamin C fra melk. Ifølge doktor i osteopatisk medisin Joseph Mercola, som skriver for Pro Con hjemmeside, melkesyre gjæring bakterier i rå melk er nyttig for kroppen fordi det hemmer vekst av skadelige bakterier og hjelpemidler i fordøyelsen. Dette gjør det mulig for legemet å absorbere flere næringsstoffer.

Allergiske Reaksjoner og Sykdom

Doctor Joseph Mercola sier også at pasteurisert melk presenterer en større risiko for allergisk reaksjon på folk i motsetning til rå melk. Mange personer diagnostisert som allergisk mot melk, men ikke laktose intolerant er faktisk allergisk mot veien pasteurisering endrer sammensetningen av melk. I tillegg gjør potensialet eksisterer for feil i oppvarmingsprosessen for pasteurisering som ville faktisk fremme veksten av skadelige bakterier. Dette kan utgjøre en betydelig helserisiko.

Mangel på Antistoffer og helserisiko

Et spedbarn forbruker pulverisert melk i motsetning til morsmelk ikke mottar antistoffer er nødvendige for å bygge et sterkt immunsystem til å bekjempe infeksjoner. Denne mangelen på beskyttelse kan plassere en nyfødt i fare for en alvorlig sykdom. Pulverisert melk mister vitamin og mineral innhold på liknande måte som pasteurisering gjør det mindre gunstig for forbruket. Pulverisert melk er et dehydrert produkt som betyr at det må rekonstitueres ved hjelp av vann. Hvis vannet er urent det kan plassere alle som bruker melk i fare for bakteriell infeksjon.

Mer Gas

Nyfødte som bruker pulverisert melkeprodukter i motsetning til flytende formel eller morsmelk har fastere magene og mer gass. Dette kan være ubehagelig for barnet som oppbygging av gass kan føre til forlenget gråt, nektet å spise og en heller ubehagelig lukt. Utviklingsfordøyelsessystem av nyfødte er også utsatt for forstoppelse fra pulverisert melkeprodukter.