Digidexo.com

Om Tattoo Infeksjoner

Om Tattoo Infeksjoner


Tatoveringer gang ble reservert for utkanten av samfunnet, men i dag virker det som alle har en. Tatoveringen er blitt et middel til selvutfoldelse, en måte å erklære sin kjærlighet for hverandre, og et redskap for å dele ens tro. Men så flott som tatoveringer kan være, kan de også sette vår helse i fare. Tatovering infeksjoner er ikke noe å le. Heldigvis er de sjeldne når tatoveringen er gitt av en trenet og lisensiert profesjonell.

Historie

Praksisen med tatovering går tilbake mange århundrer. Tatovert mumier har blitt funnet denne datoen så langt tilbake som det fjerde årtusen f.Kr.. I antikken, omfattende tatovering som tok uker eller måneder å fullføre var ikke uvanlig. Disse tatoveringer ble vasket ofte med saltvann og massert for å fjerne urenheter i månedene det tok dem å helbrede.

Lover forskrivning hygienekrav for tatovering kunstnere kom ikke om før moderne tid. Disse lovene har betydelig redusert sjansene for smitte fra tatoveringer gitt av fagfolk. Men med noen tatovering kommer en risiko for infeksjon, og de som gis av ulisensierte kunstnere er spesielt risikabelt.

Typer

Det finnes to typer infeksjoner man kunne få fra en tatovering. Den mest vanlige typen er en hudinfeksjon. Dette skjer når bakterier invadere den ferske tatovert hud. I de fleste tilfeller denne typen infeksjon er lett å bli kvitt, men det kan føre til mer alvorlige tilstander som blodet infeksjon, lungebetennelse eller nekrotiserende faciitis hvis ikke riktig behandlet. Blodbårne sykdommer er mindre vanlig, men mer alvorlig. Noen blodbårne sykdommer som kan overføres av skitne tatovering nåler inkluderer stivkrampe, tuberkulose, hepatitt og HIV.

Identifikasjon

Hudinfeksjoner kan ikke være lett synlig i de første dagene etter at du får en tatovering på grunn av normal smerte og hevelse. Men hvis disse symptomene ikke begynne å avta etter aa dag eller to, er infeksjon en mulighet. Hvis du ser pus rundt tatoveringen, er for et besøk til legen.

Symptomer på blodbårne sykdommer ta lengre tid å vises. Tegn variere etter type infeksjon, og kan omfatte muskelspasmer, kronisk hoste, feber, influensalignende symptomer, gulfarging av øyne eller hud, tap av appetitt og tretthet. Hvis du oppdager noe utenom det vanlige i ukene og månedene etter at du får en tatovering, diskutere det med legen din så snart som mulig.

Forebygging

Den beste måten å redusere risikoen for å få en tatovering infeksjon er å gå til en hederlig tattoo studio. Sjekke stedet før du får din tatovering, noe som gjør at det holdes rent og hygienisk. Be om bevis på lisensiering, og gjøre visse kunstneren bruker nye, sterile nåler og blekk caps. Du kan selv ønsker å be om referanser.

Du kan også redusere risikoen for smitte ved å unngå alkohol før og etter at du får din tatovering. Alkohol svekker immunforsvaret, og det også tynner ut blodet, noe som gjør at du blør lenger. Disse faktorene kan øke infeksjonsrisiko, selv under de beste omstendigheter.

Advarsel

Døden fra en tatovering infeksjon er sjeldent, men det kan skje. Blodbårne sykdommer som HIV og hepatitt kan alvorlig påvirke din livskvalitet, og de kan til slutt drepe deg. Selv en tilsynelatende ufarlig hudinfeksjon kan i noen tilfeller være dødelig. Det har vært rapporter om infeksjoner som involverer MRSA, en antibiotika-resistente bakterier, i tatoveringer. MRSA var ansvarlig for over 17.000 dødsfall i USA alene i 2005.