Digidexo.com

Hvordan å behandle hetetokter uten hormoner

For mange kvinner, hetetokter er en vanlig, og uvelkomne, en del av overgangsalderen. The Mayo Clinic sier at om lag tre fjerdedeler av alle kvinner opplever hetetokter i overgangsalderen. De kan oppstå når som helst, forårsaker betydelig svette og ubehag. For kvinner som ikke kan ta hormoner, eller som ønsker å behandle sine hetetokter naturlig, er det en rekke ikke-hormonelle behandlingstilbud tilgjengelig.

Bruksanvisning

•  Identifiser hva som utløser hetetokter, og deretter unngå disse triggere så mye som mulig. Noen kvinner opplever at visse ting, for eksempel krydret mat, alkohol, stress eller temperaturendringer, bringe på hetetokter. Holde en oversikt over når dine hetetokter oppstå i forhold til kosthold, følelser og aktiviteter kan hjelpe.

Drikk isvann eller annen kald drikke når en hot flash begynner. Dette vil bidra til å redusere kroppstemperaturen og unngå dehydrering forårsaket av svette.

Kjole i naturlige stoffer, og slitasje lag i kaldt vær. Iført lag gjør det mulig å fjerne noen klær når en hot flash begynner.

Ta et kjølig bad eller dusj for å redusere symptomene. Kjølig dusj er spesielt gunstig hvis du lider av hetetokter snart etter å ha gått til sengs om kvelden, en felles tid for mange kvinner.

Supplement med klaseormedrue eller vitamin E. The Mayo Clinic sier at klaseormedrue er mye brukt i Europa for behandling av hetetokter i overgangsalderen.

Prøv akupunktur behandlinger. Noen kvinner rapporterer en reduksjon i intensitet og frekvens av hetetokter følgende akupunktur, mens andre rapporterer ingen forbedring.

Spør legen din om ikke-hormonelle medisiner for å behandle hetetokter. Blodtrykket medisiner og noen antidepressiva kan redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av hetetokter hos noen kvinner.

Tips og advarsler

  • Soya og rødkløver kosttilskudd kan gi lindring for noen kvinner, men disse kosttilskudd kan øke østrogennivået, og potensielt øke risikoen for brystkreft. Snakk med legen din før du bruker disse kosttilskudd hvis du har en personlig eller familie historie av brystkreft.