Digidexo.com

Hvordan gå fra en LPN til en RN

Den Helsefagarbeider (LPN) eller lisensiert yrkesfaglig sykepleier (LVN i California og Texas) ofte blir referert til som nattbord sykepleier som utfører hands-on pasientbehandling. Selv om RNS også er trent til å utføre disse oppgavene, slutter likheten der og begrenser de økonomiske og karriere vekst alternativer for en LPN. For mange er sengen sykepleier hva de liker og ønsker å gjøre. For andre er det LPN et springbrett til å bli en RN. Dette er stadig mer populært som RN skoler er overfylt og har lange ventelister. Mange LPN programmer er åpne for påmelding og vokser.

Bruksanvisning

Videreutdanningskurs for lpns

For å videreutvikle sin utdanning, lpns har flere alternativer som for eksempel å bli en RN med en knytte grad (ADN), en BSN (bachelorgrad sykepleier) eller bygge bro til MSN (mastergrad sykepleier) med forhånd praksis alternativer som for eksempel å bli sykepleier utøveren eller en sykepleier pedagog. Hvert nivå vil ha ekstra forutsetninger og læreplanen som er spesifikke for graden.

De grunnleggende kurs som trengs for noen av disse RN alternativene inkluderer høgskolenivå algebra, mikrobiologi, kjemi og anatomi og fysiologi. Freshman engelsk, vil historie, samfunnskunnskap, eller amerikanske regjeringen, psykologi, datamaskiner og statistikk møte allmennutdanning krav. Sykepleie kurs i teori og klinisk praksis vil bli utformet for å meed graden og konsesjonskrav.

lpns har mulighet og fordel å fortsette å arbeide i pleie-feltet mens de fremme sin utdanning, men må huske på at de ikke kan overstige omfanget av praksis som en LPN. Hva de kunne ha fått lov til å gjøre som en RN student i klassen er ikke noe de kan gjøre i utførelsen av jobben sin som en LPN hvis det ikke er innenfor deres virkeområde.

Det er ikke nødvendig å først bli og ADN RN å avansere til BSN eller MSN-nivåer. Mange LPN-til-BSN eller LPN-til-MSN bridging programmer har et punkt hvor studenten kan ta NCLEX-RN (National Council Licensing eksamen) og deretter fungere som en RN mens endt kurs arbeid for BSN eller MSN grad .

En av grunnene til at mange sykepleierstudenter har slått til å bli en LPN første er at LPN pensum tar ca 12-18 måneder å fullføre, og deretter kan de jobbe i felten mens endt RN program. Dette gir dem også en mulighet til å fremme sin utdanning på nettet i motsetning til faktisk deltar på et college. Online utdanning alternativer ikke er åpne for ikke-sykepleier studenter på grunn av kravene til hands-on pasient opplevelse. En LPN som arbeider på et sykehus kan ha muligheten til å arrangere en veileder for å bistå og evaluere sine kliniske erfaringer. Noen skoler krever andre ordninger for den nødvendige hands-on erfaring.

Arbeidsgivere kan også være villig til å betale eller gi rimelige lån til LPN å fortsette sin utdanning. Stipend og tilskudd er tilgjengelig for sykepleierstudenter. Det også er noen tilgivelse programmer hvis LPN forplikter seg til å jobbe i vanskeligstilte områder eller undervisning i en sykepleierutdanning.