Digidexo.com

History of Leddproteser

Leddproteser er en prosedyre for å lindre smerte og gjenopprette bevegelse til skadde ledd. Tre typer av protesekirurgi er felles: reseksjon protesekirurgi, interpositional protesekirurgi, og total ledderstatning. Studiet og praktisering av protesekirurgi startet tidlig på 1800-tallet og fortsetter i dag, med store fremskritt.

Definisjon og fakta

Ifølge Surgery Encyclopedia, "Leddproteser er kirurgi utført for å lindre smerte og gjenopprette bevegelsesområdet ved omstilling eller rekonstruere en dysfunksjonell felles." Omtrent 713 000 protesekirurgi prosedyrer er utført på årsbasis, som inkluderer 297 000 hofte og 362000 kne operasjoner. Under en alder av 45, mennene i flertall i trenger denne operasjonen, mens kvinner lede menn eldre enn 45.

Tidlig historie

Den første protesekirurgi ble utført i 1821, av Anthony White i London på Westminister Hospital. Tsjekkisk kirurg Vitezlav Chlumsky eksperimentert med mange typer materialer for protesekirurgi, som hovedsakelig var mislykket. I 1891, en professor fra Berlin, Themistokles Glück kom opp med ideen om en elfenben ball og socket festet med forniklede skruer. Den første vellykkede protesekirurgi, i USA, ble utført av Jules E. Pean, i 1893.

Reseksjon Leddproteser

Reseksjon protesekirurgi er en prosedyre der en innsnitt er gjort og overflødig bein er fjernet for å forbedre bevegelse og stabilitet. I 1904 la Keller reseksjon arthroplasty grunnlaget for fremtidige prosedyrer og studeres regelmessig. Keller studie primært fokusert på bunions, men utvide til å omfatte leddgikt og MTP ledd. Den neste avansement, Hoffman prosedyren i 1912, brukte metatarsal hodet reseksjon gjennom en enkelt plantar buet snitt. I 1967 silikonimplantater ble en del av reseksjon protesekirurgi, for å opprettholde stabilitet og lindre smerte.

Interpositional Leddproteser

Interpostional protesekirurgi innebærer omforming bein av felles og plassere et stykke materiale mellom de to for å holde dem fra å gni sammen. På begynnelsen av 1900-tallet, JB Murphy og Erich Lexer foreslo ideen om felles erstatning. William Steven Baer, ​​i 1919, tok det et skritt videre og studert bruken av gris blærer i felles erstatning. Royal Whitman, i 1924, beskrev i detalj sin kirurgiske prosedyren i Annals of Surgery, fremme studiet av interpositional protesekirurgi.

Joint Replacement

Joint erstatning er også en viktig prosedyre innen protesekirurgi. Den første typen, i stor bruk i 1940, var det mold protesekirurgi. Prosedyren brukes mange typer materiale før settling med rustfritt stål. På 1950-tallet, hemiartroplastikk utviklet der ballen av felles var den eneste delen skiftes. Begynnelsen av æra av totale kneproteser var i 1968.

Aktuelle Trender og bruksområder

I dag er protesekirurgi brukes i total kne og hofteproteser, skulder og ankel felles problemstillinger, og revmatoid artritt behandling. Utviklingen i kne- og hofteoperasjoner er økt holdbarhet og lang levetid. Yngre pasienter som krever økt mobilitet. Fremtidige forbedringer inkluderer trabecular metall, mindre invasive operative teknikker og datamaskin-assistert navigasjon.