Digidexo.com

Hva er årsakene til lavt blodtrykk?

Blodtrykket blir målt som en systolisk og diastolisk nummer. Et normalt blodtrykk er 120/80. Det systoliske eller øvre tallet, er et mål på trykket i arteriene som hjertet kontrakter. Diastoliske måler trykket når hjertet hviler. Lav blodtrykket er klassifisert som en lesning nedenfor 90/60. Lavt blodtrykk anses som et problem når det er symptomer med den. Noen mennesker har lavt blodtrykk normalt og har ingen symptomer.

Endokrine systemet

Det endokrine systemet bruker hormoner fra skjoldbruskkjertelen, hypofysen og binyrene å regulere funksjoner i kroppen. Lavt blodtrykk kan være forårsaket av hypotyroidisme. For lite thyroid hormon bremser ned funksjoner i kroppen, inkludert blodtrykk og metabolisme. Hormonene produseres av binyrene har en rolle i å kontrollere noen av kroppens funksjoner som blodtrykk, puls og metabolisme. Addisons sykdom er en binyre dysfunksjon som kan føre til lavt blodtrykk. Andre endokrine systemproblemer som kan føre til lavt blodtrykk er en hypofysen som ikke produserer nok hormon og folk med diabetes kan lide hyperglykemi og lavt blodtrykk hvis blodsukkeret synker.

Dehydrering

Dehydrering kan føre til lavt blodtrykk kalles ortostatisk hypotensjon, også kjent som postural hypotensjon. Dehydrering oppstår når du mister mer vann i kroppen enn kan settes tilbake i. Dette kan være på grunn av sykdom, anstrengende fysisk aktivitet eller ikke erstatte væsker i ekstremt varmt vær.

Medisiner

Diuretika, også kalt vanndrivende, gitt ved høyere doser kan forårsake lavt blodtrykk fordi de fjerne vann fra kroppen. Diuretika er vanligvis foreskrevet for høyt blodtrykk. Medisiner som kalsiumkanalblokkere, antidepressiva, ACE-hemmere og alfablokkere dilate arterier og vener, forårsaker lavt blodtrykk.

Septikemi

Septikemi er en infeksjon som går inn i blodet. Denne typen infeksjon kan føre til septisk sjokk, noe som fører til at blodtrykket til å falle dramatisk. Dette kan være livstruende, og ubehandlet kan være dødelig.

Mangel på næringsstoffer

Lave nivåer av vitamin B12 kan føre til anemi. Anemi er forårsaket av lave nivåer av jern i blodet. Anemi og B12 kan holde legemet fra å produsere nok røde blodlegemer til å bære tilstrekkelig oksygen gjennom kroppen. Kombinert, kan disse forholdene føre til lavt blodtrykk.