Digidexo.com

Menopausale symptomer og blodtrykk

Forholdet mellom overgangsalder og høyt blodtrykk (HBP) er ikke helt forstått, men generelt er det antatt at hormonelle og kjemiske endringer kvinner opplever i overgangsalderen resultat i høyere blodtrykk som kvinner alder.

Betydning

Ifølge American Heart Association, kvinner eldre enn 55 år som opplever overgangsalder eller er postmenopausal er mer sannsynlig å ha høyt blodtrykk enn menn.

Årsaker

Selv om den eksakte årsaken er ikke helt kjent, kilder som MayoClinic.com og American Heart Association tyder på at hormonelle endringer fører til vektøkning og kan gjøre kvinner mer følsomme for salt, som begge kan bidra til HBP.

Hormonbehandling

Leger trodde først at hormonbehandling (HRT) bidro til HBP, men studier, blant annet en studie utført av American College of Physicians, fant det motsatte å være sant. Denne forskningen oppdaget at kvinner etter overgangsalderen hadde lavere systolisk (de beste BP tall) blodtrykket opplesninger.

Forebygging / løsning

Postmenopausal kvinne med HBP kan vedta visse livsstilsvaner for å senke blodtrykket, inkludert å redusere alkoholinntaket, slutte å røyke, øke mosjon, spise sunt kosthold rikt på grønnsaker og frukt, og opprettholde en sunn vekt.

Medisiner

Kvinner diagnostisert med HBP kan dra nytte av bruk av foreskrevet blodtrykk medisiner. En lege kan forskrive en eller flere legemidler og kan trenge å justere doser etter nøye overvåking av kvinnens blodtrykk over tid.