Digidexo.com

Colon Cancer & Patient Education

Tykktarmskreft oppstår når en polypp, en kreftsvulst, vises på overflaten av tykktarmen. Ifølge National Cancer Institute, er tykktarmskreft en av de mest vanlige typer kreft, påvirker tusenvis av amerikanere. Dersom det oppdages tidlig, kan det behandles.

Symptomer

Noen symptomer på mulig tykktarmskreft er blodig avføring, forstoppelse og diaré. Enkeltpersoner kan også oppleve magesmerter, gass og kramper. Uforklarlig vekttap er også et tegn. Et individ bør se en lege for eventuelle plutselige endringer i hans eller hennes avføringsmønster.

Årsaker

Tykktarmskreft meste begynner når polypper begynner forming på tykktarmen fôr. Hvis det oppdages tidlig, kan de polypper fjernes og undersøkes for å fastslå om de er kreft eller ikke.

Risikofaktorer

Mange faktorer kan øke ens risiko for tykktarmskreft. En av disse er alder. Et flertall av de diagnostiserte pasienter er eldre enn 50. Personer som røyker og / eller drikker alkohol har en høyere risiko. Genetics, kan diabetes og fedme være faktorer i tillegg.

Diagnose

En av de mest populære tester for screening av kolon kreft er den kolonoskopi. Under denne testen, er en lang, fleksibel slange som brukes til å vise kolon og rektum. Hvis det blir funnet polypper, kan de fjernes. Andre tester som kan gjøres er en barium klyster, en fekal okkult blod test og en sigmoidoskopi.

Forebygging

Tykktarmskreft kan forebygges ved å gjøre noen endringer i livsstil. Det er best å spise rikelig med frukt og grønnsaker, trene moderat, slutte å røyke og drikke alkohol kun i moderate mengder. Også har regelmessige tykktarm kreft screenings.