Digidexo.com

Bekhterevs & Hip Pain

Bekhterevs & Hip Pain


Bekhterevs sykdom er en tilstand som utvikler seg med betennelse i leddene mellom knoklene i ryggraden og i leddene mellom ryggraden og bekkenet. Et symptom på Bekhterevs sykdom er hoftesmerter og stivhet.

Prevalens

The American Academy of Orthopaedic Surgeons (AAOS) lister Bekhterevs sykdom som en av de tre vanligste typer inflammatorisk artritt som påvirker hoften.

Årsak

Ifølge Medline Plus, er årsaken til Bekhterevs sykdom ikke kjent, men en risikofaktor er en familiehistorie med sykdommen. Dessuten starter ankyloserende spondylitt vanligvis mellom alderen 20 og 40, og rammer flere menn enn kvinner.

Symptomer

Medline Plus rapporterer at smertene kan begynne i sacroiliac leddene (der hip bein møter ryggraden) og fremdrift i hele ryggen. Smerte og stivhet er verre når du ikke er aktiv og som regel blir bedre med aktivitet eller trening.

Behandling

I tillegg til den vanlige anti-inflammatoriske medisiner og fysioterapi brukes for leddgikt, antyder AAOS at svømming er den beste øvelsen for Bekhterevs sykdom. Hvis tilstanden utvikler seg langt nok i hoften, kan hofteprotesekirurgi bli et alternativ.

Betraktninger

Selv om Bekhterevs sykdom først og fremst påvirker ryggraden og hoftene, University of Maryland Medical Center rapporterer at det kan også påvirke andre ledd og organer i kroppen, inkludert øyne, lunger, nyrer, hjerte, skuldre, knær og ankler.