Digidexo.com

Hva er klinisk depresjon?

Depresjon er noe som rammer mer enn 17 millioner voksne i USA. Utbruddet kan være forårsaket av en rekke livsbelastninger og har symptomer som går langt utover en persons følelse av blues. Symptom kan være mentale, emosjonelle og selv fysisk. Denne lidelsen er bare forverret når venner og familie avfeie det som overfølsomhet. Venstre ubehandlet, klinisk depresjon kan føre til alvorlige helseproblemer og til og med selvmord.

Definisjon

Klinisk depresjon er en stemning lidelse anerkjent av American Psychiatiric Association og Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, Fourth Edition, Revised. For å bli diagnostisert som klinisk deprimert, må en pasient utviser minst fire av de tilknyttede symptomer i mer enn to uker. Depresjon er ofte ikke anerkjennes eller behandlet og kommer i forskjellige former.

Symptomer

Det er åtte store symptomer assosiert med depresjon. De er delt inn i tre områder: fysiske, atferdsmessige og emosjonelle. Fysiske symptomer inkluderer forstyrrelser i søvn, endringer i appetitt, tap av energi og magesmerter. Atferdsmessige symptomer påvirke en persons holdning som å miste interesse for aktiviteter, konsentrasjonsvansker og mangel på hygiene. Emosjonelle symptomer inkluderer en følelse av verdiløshet, gråt bouts uten forklaring, uro og selvmordstanker.

Former for depresjon

Klinisk depresjon kommer i tre hovedformer. Major depresjon kombinerer symptomer som forstyrrer normale liv aktiviteter som arbeid, skole eller sosiale engasjement. Dens varighet er begrenset til uker eller måneder. Dystymi er en langvarig kronisk form for depresjon som ikke er like intens som alvorlig depresjon, men begrenser en person fra fullt fungerende. Det er diagnostisert hvis symptomene vedvarer i mer enn to år. En annen form for depresjon er forbundet med bipolar lidelse, hvor pasienten opplever periode av mani etterfulgt av perioder med depresjon.

Rednings Årsaker

Depresjon kan utbruddet plutselig eller utvikle seg gradvis. Det kan være skapt av en rekke årsaker, blant annet positive hendelser i livet som ekteskap, som øker stressnivået. Til syvende og sist depresjon onsets med høyt stress. Alkohol og narkotika kan øke en persons sannsynlighet for depresjon. Foreningen kan bli en catch-22 med bruk av alkohol være en flukt fra depresjon øker nivået av fortvilelse.

Biologiske faktorer

Depresjon er knyttet til ubalanser i hjernen og funksjonen av nevrotransmittere. Av spesiell interesse er nivået og interaksjon av serotonin, norepinefrin og dopamin i det limbiske system. Den kjemiske natur av depresjon antyder en genetisk disposisjon, men mange som lider av klinisk depresjon har ingen familie historie av det.

Venstre ubehandlet

Venstre ubehandlet, klinisk depresjon kan demontere en persons liv. Jobs er tapt, helse forverres og venner holde seg borte. Uten riktig behandling, kan følelsen av håpløshet og verdiløshet føre til selvmordstanker som, uten behandling, kan føre til selvmord.