Digidexo.com

Flat Feet & Leg Pain

Flat Feet & Leg Pain


Noen mennesker har flate føtter (ingen buer) og det ikke føre dem noen problemer. Men oftere enn ikke, hvis du har flate føtter du er veldig klar over det, fordi det skaper smerter i føtter, ben og rygg. Den medisinske termen for flate føtter er pes planus.

Definisjon

Hvis du har flate føtter, betyr det at din vristen og lengdebuen har kollapset eller aldri utviklet. Du kan bli født på denne måten, eller du kan utvikle denne tilstanden når du blir eldre. Alle babyer er faktisk født med flate føtter fordi deres erke har ennå ikke utviklet. Noen ganger er det utvikler seg aldri. Når flate føtter forårsake smerte, kan det være grunn til pronasjon, som er den lener innover av ankelen bein, ifølge Mamashealth.com. For å avgjøre om du opplever pronasjon, ta av deg skoene og se på dem. Legg dem ved siden av hverandre. De vil helle mot hverandre hvis de har blitt slitt lenge nok til at foten posisjonering for å fornye sålen av skoen.

Symptomer

Hvis føttene er flatt, kan du oppleve hevelse og smerter på innsiden av ankelen, foten smerte, leggen smerter og ryggsmerter. En annen indikator på at du har flate føtter vil være ujevn slitasje på skoene dine, pluss at du vil være i stand til å se regelrett utseendet på en flat fot, som ser vesentlig forskjellig fra en fot med en bue.

Diagnose

Det finnes to forskjellige typer flate føtter. Hvis du har en stiv flat fot, betyr det at foten er flatt uansett om du sitter og står. De med en fleksibel flat fot vil ha en bit av en bue når de sitter ned, men at buen forsvinner når personen står opp og legger vekt på føttene. Hvis man har den fleksible foten versjon, kan det forekomme i en eller begge føtter, men den grad av utflatning kan ikke være den samme i hver fot. For noen mennesker, dette fører til ankelen og foten smerte samt ben, hofte og kne smerter. I andre mennesker, fører det ingen problemer overhodet, ifølge Foot-pain-explained.com. Personer med stive flate føtter opplever flere problemer og symptomer.

Når det skjer med barn

Når barn opplever smerte fra flate føtter, kan dette være på grunn av tarsal koalisjon. Denne tilstanden oppstår når to eller flere av barnets foten bein har smeltet sammen, noe som er det som forårsaker de flate føtter i første omgang og resultater i begrenset bevegelse, og dermed forårsaker smerte.

Andre årsaker

Noen mennesker er ikke født med flate føtter, men skaffe dem fordi de har leddgikt, dårlig biomekanikk - noe som betyr at de ikke gå skikkelig - vektøkning, nevrologisk sykdom, yrkesmessige krav som er satt på føttene, skader og hormonelle endringer . Voksen-anskaffet flat fot kan forverres over tid. Medisinsk, er denne tilstanden kalles posterior tibial dysfunksjon. Den ekstra belastning på sener og muskler som holder føttene sammen føre til at føttene til å flate og stretch. Resultatet er at musklene i leggen og føtter begynner å fungere i en unormal måte, noe som fører til smerter i ben og føtter og andre problemer som hammertær og runner kneet.

Mulige utfall

Flate føtter kan føre til stress frakturer i leggene, bunions, calluses, shin splinter, senebetennelser og smerter og betennelser i fotsålene.

Behandling

Hvis føttene flatt er skaper sorg, få en evaluering av lege. Noen mennesker begynner å bruke ankel bukseseler eller skoen setter inn. Smertestillende medikamenter og anti-inflammatoriske medisiner kan være foreskrevet. Kirurgi kan også være et alternativ.