Digidexo.com

Typer av optiske linser

Typer av optiske linser


Antallet forskjellige øyesykdommer i tilværelsen ofte synes svimlende, og du kan ha en vanskelig tid å vite hva optiske linser passer din optiker behov best. Alle som opplever belastning på øynene eller synsproblemer bør se en øyelege for mer informasjon. I de fleste tilfeller vil optikeren foreskrive lesing, én visjon eller multifokale linser.

Lesebriller

Mange mennesker, særlig over en alder av 40, har noen grad av problemer med lesing og nær visjon. Personer med presbyopi, en tilstand som forårsaker en hardere av linsen inne i øyet og en svekkelse av øyemusklene, har økt problemer med å fokusere på nære objekter. Hvis øyet har ingen astigmatisme, butikk-kjøpte lese briller, tilgjengelig i ulike forstørrelses styrker, vanligvis jobber. Pasienter med astigmatisme bør vurdere å skaffe resept lesebriller fra sin optiker.

Enkelt Vision Glasses

De fleste mennesker med øyeproblemer krever én visjon briller. Nærsynthet eller nærsynthet, forårsaker problemer med å fokusere på objekter på avstand. Langsynthet, eller langsynthet, fører til problemer med å fokusere på nære objekter. Disse betingelsene typisk utvikle seg på grunn av problemer med formen på øyeeplet eller formen av linsen. Hvis ingen andre problemer eksisterer, vil du sannsynligvis trenger bare én visjon briller. Begge objektivene i et par briller justere fokuspunkt av lys, plassere den på den riktige delen av øyet og effektivt korrigere tilstanden.

Multifocal Briller

Personer som opplever problemer med både avstand og på nært syn, spesielt de i slutten av 40-årene eller eldre som hadde én visjon briller tidligere i livet, kan ha behov for multifokale linser. Alder bringer naturlig presbyopi, noe som gjør lesing av tekst på nært hold vanskelig. Folk uten tidligere øyesykdommer trenger vanligvis bare lesebriller, men de med andre forhold, som nærsynthet eller langsynthet, allerede har andre reseptbelagte behov. Bifokale linser bruke en standard resept, men inkluderer en liten flekk på bunnen av linsen for det formål å behandle presbyopi og gjør det lettere å lese. I tillegg nyere progressive glass eliminere definert linje mellom resepter innenfor et objektiv, og skaper en gradvis blanding som mange pasienter foretrekker.

Lett Protection

Retten par optiske linser bidrar til å beskytte øynene mot solskader. De uten resept behov bør vurdere å kjøpe solbriller for en grunnleggende beskyttelsesnivå. Polariserte solbriller inneholde spesielle linser som reduserer gjenskinn og blokkere ut UV-stråler, mens ikke-polarisert solbriller bare redusere intensiteten av lys. De med øye forhold som krever reseptbelagte linser trenger også beskyttelse mot solens stråler. I mange tilfeller kan du bestille clip-on eller magnetiske solbriller som festes til reseptbelagte rammer. I andre tilfeller kan en person foretrekker overgangs objektiver som forblir klare innendørs, men mørkere når de utsettes for UV-lys.