Digidexo.com

Rød Laks Vs. Pukkellaks

Både rødt og rosa laks spille en viktig rolle i økonomien i Pacific Northwest og Alaska. Mens begge er høy i ernæringsmessig verdi, de har noen viktige forskjeller i smak og ernæring som kan hjelpe deg å avgjøre hvilken fisk å sette på tallerkenen din.

Tilgjengelighet

Pukkellaks og rød laks, viden kjent som sockeye, er rikelig i Alaska. Imidlertid er rød laks på de truede artene beskyttet liste i Pacific Northwest.

Forbruk

Rødt og rosa laks er gytt i Alaska eller amerikanske fiskeriene. Pukkellaks er ofte hermetisert, og eggene, kjent som rogn, er spist som kaviar. Alaskan fiskere produsert $ 74 millioner i lakse avlinger i 2008.

Næringsverdi

Rosa og rød laks er høy i protein, lite natrium, inneholder rikelig med omega-3 fettsyrer og er en kilde til vitamin B12.

Kalorier og fett

Rød laks har 168 kalorier per porsjon, mens rosa laks har 116. Red laks inneholder mer enn dobbelt så mange gram fett per servering, 8,56, sammenlignet med rosa laksens 3,45 gram.

Smak

Med hermetisert laks, det er ikke mye forskjell i smak mellom rødt og rosa laks. Ellers er rød laks større fisk med mer fett og en fet smak. Pukkellaks har en mild smak, som gjør det bra for salater og oppskrifter.