Digidexo.com

Synsproblemer fra datamaskiner

Synsproblemer fra datamaskiner


Datamaskiner gir en rekke fordeler, som varierer fra større effektivitet og rask kommunikasjon til underholdning. Likevel, som datamaskiner ta på seg en sentral rolle i flere og flere områder av livet, tvinges folk til å bruke stadig mer tid på å se på dataskjermer. Disse lengre perioder av å se på datamaskiner kan forårsake en rekke visjoner problemer som faller inn under domenet over øyeplager. Ifølge Mayo Clinic, er den spesielle form for belastning på øynene forårsaket av bruk av datamaskinen som heter Computer Vision Syndrome.

Symptomer

Symptomene på Computer Vision Syndrome faller i to kategorier: direkte og indirekte symptomer. Dr. Marc Grossman, optiker, sier at de direkte symptomer inkluderer tåkesyn, hodepine og endringer i farge persepsjon. Han bemerker også at disse symptomene manifest i over 50 prosent av databrukere. De indirekte symptomer på syndromet er smerter i nakke, skuldre og rygg. Disse symptomene kan også indikere at en annen underliggende tilstand eksisterer.

Årsaker

Årsakene til Computer Vision Syndrome varierer, men både biologiske og miljømessige faktorer kan bidra til dets utvikling. Utvidet tid foran datamaskinen, vanligvis over to timer av gangen, fremstår som den viktigste faktoren for visjoner problemer som stammer fra bruk av datamaskinen. The American Optometric Association rapporterer at denne gangen plasserer en vanlig visuell etterspørsel på øynene. Slikt krav er forverret når den kombineres med fysiske synsproblemer som nær-sightedness og miljømessige faktorer som blending.

Diagnose

Diagnostisering av syndromet oppstår først og fremst gjennom en synsundersøkelse og tilstedeværelsen av symptomer. Prøven omfatter flere tester som måler synsskarphet, riktig nivå av korreksjon som trengs (hvor nødvendig), og kapasiteten av øyet for å bevege seg og fokusere på riktig måte, i henhold til American Association Optometric. Testresultatene, tatt sammen med pasientens historie og gjennom utelukkelse av andre mulige underliggende forhold, gir mulighet for en diagnose av syndromet.

Behandling

Behandling av synsproblemer knyttet til databruk hengsel på årsaksfaktor. I noen tilfeller, for å korrigerende linser behandle nesten eller langt sightedness klarer å løse problemet. The Mayo Clinic rapporterer også at reseptbelagte linser laget spesielt for bruk av datamaskin kan gi lindring. ) Justeringer ergonomi arbeidsmiljøet kan lindre symptomer i tillegg. The American Optometric Association anbefaler å plassere skjermen slik at brukeren må se litt ned for å se på skjermen, og at et minimum av gjenskinn på skjermen fra lys og vinduer. Tar periodiske pauser fra å se på skjermen kan også vise seg gunstig.