Digidexo.com

Hvordan Test synsfelt med en Pennelykt

Hvordan Test synsfelt med en Pennelykt


De visuelle feltet testen måler hvor godt en person kan se rett frem, men fortsatt bruker hennes sidesynet. Denne testen bidrar til å diagnostisere mange lidelser, inkludert hjernen lidelser, synsnerveproblemer og synsforstyrrelser. En innsnevring synsfeltet er et tidlig tegn på glaukom. Dagens optikere vil bruke maskiner til å utføre det visuelle feltet test, men du kan også gjøre det mer uformelt ved hjelp av en penlight.

Hvordan Test synsfelt med en Pennelykt

•  Har pasienten lukke det venstre øyet. For å sikre at det venstre øyet er helt lukket, dekker øyet med lapp over et øye eller pasientens venstre hånd.

Be pasienten om å stirre rett frem i rommet. Tape et stykke svart papir på veggen for ham å fokusere på.

•  Stativ i front av pasienten, men litt til siden. Unngå å stå i stedet hvor hun stirrer. Stå slik at du står overfor pasienten.

Hold penlight i hånden. Heve armen så det er trukket helt ut til siden, men på pasientens øye nivå: ca 50 cm foran pasienten.

Slå på lyset og flytte lyset inn fra siden i det sentrale stedet der pasienten stirrer. Har pasienten løfte hånden når hun kan se lyset. På dette punktet, slutter å bevege lys og slå den av.

Gjenta lyset bevegelsen i trinn 5 for alle sider; venstre, høyre, topp og bunn. Utføre testen på høyre øye fulgt av venstre øye. Noter avstanden når pasienten rakte hånden.

Sammenlign resultatene med de av pasienter med perfekt syn. Personer som har et smalt synsfelt eller ikke ser lyset på ett sted kan ha et øye lidelse som glaukom. Ytterligere tester er nødvendig for en endelig diagnose. Jo bredere synsfelt, jo bedre synet ditt.

Hint

  • For å sikre friske øyne, sørg for at du har øynene testet en gang i året. Dette omfatter en visuell felttest som standard; som kartleser bare tester dine sentrale visjon, ikke sidesynet.