Digidexo.com

Ear Ringing Årsaker og botemidler

Øret ringing er den vanlige betegnelsen for den medisinske tilstanden til tinnitus. The Mayo Clinic nettside sier at så mye som 20 prosent av befolkningen i USA opplever noen grad av øret ringing. Denne tilstanden er ikke en sykdom i seg selv, men heller symptom på en annen underliggende problemet. Ulike lidelser kan resultere i øret ringing, med noen behandling forsøker å kurere sykdom eller i det minste redusere dens virkninger på den enkelte.

Definisjon

Mens tinnitus og øre ringing er utskiftbare vilkår, selve støy folk hører i deres berørte øret eller ørene varierer fra en til en annen. Noen hører en høyfrekvent ringing, mens andre kan høre en summende lyd. Øret ringing har blitt beskrevet som en brølende lyd, en å klikke på ett og enda en piping eller hvesende lyd i ett eller begge ørene. Banen av støy kan gå opp og ned. I mange tilfeller, kan lyden bli så merkbart at det gjør det vanskelig å konsentrere seg. Tinnitus kan være stadig tilstede eller intermitterende, kommer og går over tid.

Vanlige årsaker

Øret ringing kan være et resultat av hørselstap som en person blir eldre. Rundt en alder av 60 år, begynner den gjennomsnittlige person å oppleve noen hørselstap. Dette kan føre til øre ringing. Skader på cellene i det indre øret kan også føre til tinnitus. Eksponering for svært høye lyder kan utløse kortsiktig øret ringing. Bygging utstyr, fly, skudd og motorsager er alle høyt nok til å få til øre ringing, men denne typen vil normalt avta så lenge eksponeringen er ikke over en lang tidsperiode. Blokkering fra ørevoks til stede i øregangen kan også føre til tinnitus. Når en persons øre bein stivne i mellomøret, kan øret ringing også oppstå, et problem som ser ut til å faktisk være utbredt i enkelte familier.

Mindre vanlige årsaker

Menieres sykdom er en sykdom i det indre øret, hvor en persons øre fluidtrykk, eller hvor fluidet består årsaker øresus. Depresjon og stress har vært knyttet til øre ringing, hvor ingen annen årsak kan oppdages. Skader i nakken eller på hodet kan produsere en nevrologisk problem som bringer på øret ringing. En godartet svulst kalt en akustikusnevrinom kan vokse på kranienerve fra det indre øret til hjernen og gjøre øret ringer mulig i øret. Sjeldne blod fartøy plager forbundet med slike ting som høyt blodtrykk, svulster, trange arterier og uregelmessig kapillærer kan også forårsake tinnitus. Medisiner tatt for malaria, kreft narkotika, høye doser av aspirin og noen antibiotika er også ansvarlig for øret ringer hos noen pasienter.

Cures

Øret ringing som ikke forsvinner av seg selv kan kureres noen ganger hvis en lege kan fastslå at problemet som forårsaker det er mulig å behandle. Ørevoks buildup i øret lett kan fjernes av en lege og få en slutt på tinnitus eller i det minste gjøre det mye mindre merkbar. Blodkar forholdene produserer øret ringing kan kirurgisk fast, eller medisiner kan bringe problemet under kontroll. Hvis enkelte medisiner er årsaken til øre ringing, deretter bytte til et annet legemiddel eller seponering av medisinen kan ende bryet.

Redusere symptomer

Mange tilfeller av øre ringing kan ikke kureres, men alvorlighetsgraden av ringing kan bli hjulpet av ulike behandlinger. Høreapparater kan hjelpe folk som har en vanskelig tid høring over egen øret ringing, og maskering enheter som tett ligner høreapparater kan produsere en støy som er i stand til å undertrykke øret ringelyden. Hvit støy maskiner som kan gjøre lyder slik som rullende bølger i havet kan maskere tinnitus støy når du prøver å gå i dvale. Mens det ikke er noen medikament som er i stand til å kurere øre ringing, det er noen som kan redusere effektene av lyden. Ulike antidepressiva har blitt sett å gjøre dette, som har medisiner som Xanax, Niravam og Campral. Disse stoffene, men har vært kjent for å komme med bivirkninger, som forstoppelse, kvalme og tretthet.