Digidexo.com

Hva er behandlingen for en Trakk lyske?

Hva er behandlingen for en Trakk lyske?


En lysken pull er en smertefull tåre av adductor musklene. De små fibre som danner de tre muskler som kjører ned på innsiden av låret til kneet er generelt revet fra overstrekking, uventede stress, overforbruk, eller til og med et slag mot det indre ben. Du kan bruke både hjemme og profesjonelle behandlinger for å hjelpe de adductors helbrede.

Årsaker

Du er større risiko for en lyske pull hvis du gjør visse ting. Først, er det mer sannsynlig å rive adductors hvis du deltar i idrett som er avhengige av plutselig akselerasjon, for eksempel basketball, fotball, rugby og fotball, pluss slike spor og felt hendelser som lengdehopp, hekk og sprint. En tåre er også mer sannsynlig hvis du er lei. Anstrengelse og understretching kan føre til en lysken trekk i tillegg. Arbeider ut i kaldt vær kan også bidra.

Betraktninger

Du bør mistenke en lyske pull hvis du har blåmerker, ømhet og smerte eller stivhet i lysken eller innsiden av lårene. Et annet tegn er adductor svakhet. Du kan selv høre en smell som skaden inntreffer. Etter eksamen, kan en lege vurdere din lysken pull som grad 1, 2 eller 3. Hvis pull er grad 1, har du tøyd adductors og det er noen microtearing av muskelfibrene. Du kan forvente bedring i ca to uker. Grad 2 innebærer delvis riving av adductor fibre. Healing kan ta opptil to måneder. Hvis muskelen er helt revet, er det en grad 3, og utvinning kan ta tre måneder eller mer.

Selvhjelp

Hvis du har en lysken pull, kan du ta noen selvhjelpstiltak. Først, unngå aktiviteter som vondt. Du kan til og med nødt til å gå på en annen måte, ved å forkorte dine skritt. Gjenoppta sport kun etter at smertene har stoppet. For de første 24 timene, heve beinet for å redusere hevelse. Du kan bryte en klut eller "Ace" bandasje rundt låret for å hindre hevelse (holde det behagelig, ikke stramt). Ice terapi for de første dagene vil også gi en viss lettelse. Påfør innpakket is eller en ispose til adductors i 15 til 20 minutter, fire ganger hver dag. Analgetika (aspirin, ibuprofen) kan også være indisert; Følg instruksjonene på flasken og de som er fastsatt av legen din.

Retur til aktivitet

Når du returnerer til fysisk aktivitet, bør du endre din behandling tilnærming. Bruk varme i stedet for is på den skadde muskelen. Dette er særlig effektivt før strekking eller annen aktivitet. Etter at den akutte smerte blader, kan legen anbefale tøyningsøvelser flere ganger om dagen, også. Fysioterapi omfatter styrkeøvelser for adductor musklene til å bidra til å forhindre fremtidige skader.

Forebygging

For å unngå å få en lysken pull, utvikle adductor musklene. Dette vil tillate dem å bære opp under plutselige stress. Ikke overse dine adduktorer når stretching, heller. Langone Medical Center ved NYU også anbefaler å lære riktige sports teknikker slik at du ikke plassere utilbørlig stress på adductors.