Digidexo.com

Hvorfor du føler deg sliten etter å ha spist

Matvarer gir oss med næringsstoffer og vitaminer som energi til kroppen for å komme gjennom den travle dagen. Dessverre, mange folk ofte finne seg trøtt eller søvnig etter et måltid. Noen faktorer kan være et resultat av denne tilstanden av "mat koma", men kan lett unngås.

Hva du spiser

Den viktigste faktoren er å se på maten du spiser. Kroppen har en vanskelig tid å fordøye bearbeidet mat, raffinert hvite karbohydrater, godteri og mat med høyt fett. Kroppen bryter umiddelbart ned maten i mindre komponenter som deretter absorberes av blodet og fraktet til næring og energi cellene. Den sunnere maten du spiser, desto mer riktige næringsstoffer levert til re-drivstoff kroppen for at den skal fungere skikkelig. Junk mat gir absolutt ingen ernæringsmessig verdi, og om de kan fylle deg opp med en gnist av energi, har de ikke tilfredsstille din sult og til slutt forlater du følelsen trett.

Mat forslag

Foods trenger å bli fordøyd og absorbert langsomt. Jo lengre tid det tar å fordøye, jo mer energi de vil gi. Havregryn, hele korn og belgfrukter er alle matvarer som tar tid å fordøye. Dette er matvarer som vil tilfredsstille din sult og har nok næring til å holde deg gående hele dagen.

Hvor mye du spiser

Mengden av maten kan også være en faktor. Hvis du spiser ekte, friske, sunne matvarer som frisk frukt, grønnsaker, hele korn og nøtter, så mengden bør ikke påvirke deg trøtt. Dette er matvarer ment å bli spist så mye du vil. Men å spise mye av bearbeidet mat eller tung mat som, kjøtt vil unektelig få deg til å føle deg altfor full og trøtt.

Når du spiser

Ideelt sett bør du være spise fem på seks små måltider gjennom dagen. Mange mennesker har en tendens til å hoppe over det viktigste måltidet på dagen --- frokost. Hoppe over frokost eller ethvert måltid vil forlate kroppen din sliten og svak som fører til dårlig mat beslutning. Når sulten melder seg, i stedet for å ta seg tid til å forberede et sunt, næringsrike måltid, vil du mest sannsynlig ta den raskeste og ofte usunn mat. Vanligvis vil du spise tre måltider pluss to snacks som ikke må forveksles med desserter. Snacks kan være friske bær med yoghurt, gulrøtter med hummus eller en blanding av nøtter. Spis ofte, men sørg for å spise ekte mat.

Food Allergy

Til slutt, hvis du spiser riktig og fremdeles føler kjedelig etter et måltid, kan du være allergisk mot visse matvarer. Cøliaki er en type matallergi eller intoleranse overfor gluten som inkluderer mange vanlige matvarer som bygg, bulgur, hvete, semulegryn og mange, mange andre matvarer og krydder. Andre symptomer bortsett fra tretthet kan inneholde: muskelsvakhet, kvalme, magesmerter og anemi. For å være sikker, er det best å oppsøke lege og få en screening. Selv om det ikke er mulig å behandle, det er en sykdom som kan bli tolerert med en bestemt glutenfri diett.