Digidexo.com

Amøbisk kolitt Diet

Amøbisk kolitt Diet


Amøbisk kolitt resultater når en person har hatt amøbedysenteri, og sår har utviklet og er smittet av parasitten som i utgangspunktet forårsaket dysenteri. Som et resultat, blir slimhinnen i colon betent, noe som resulterer i symptomer slik som diaré, alvorlig smerte, feber og blodig avføring.
Mens pasienten er syk, blir en løsning av salt og glukose som ofte brukes for å rehydrere ham. Under utvinning, er en grunnleggende, lettfordøyelig diett viktig.

Livsstilsvalg

Et resultat av amøbisk kolitt er en irritert og skadet fordøyelsessystemet. Det er noen enkle livsstil valg som kan lette kroppens helingsprosess.
Selv om det er viktig for alle å drikke rikelig med vann, er det viktig at kroppen utvinne fra amebic kolitt forbli godt hydrert. Å drikke seks til åtte glass vann daglig vil holde kroppen fungerer som den skal og vil forhindre forstoppelse.
Spis små, regelmessige måltider; spise når sulten, stoppe når fornøyd. Store måltider kan irritere fordøyelsessystemet og føre til ubehag.
Under måltider, ta små biter og tygge maten helt. Dette vil hjelpe kroppens evne til å behandle maten.

Matvarer for å unngå

Det er viktig å unngå å irritere fordøyelsessystemet mens du spiser næringsrik mat for å hjelpe kroppen igjen. Alkohol og koffein bør både unngås - ikke bare kan de irritere fordøyelsessystemet, men de påvirker hydrering.
Foods høy i fiber, slik som hele korn, bønner, rå grønnsaker og tøffe kjøtt, kan være vanskelig å fordøye. Under utvinning, er det best å unngå disse matvarene.
Selv om gass er ikke et signifikant problem, kan det vise seg å være ubehagelig under utvinning. Unngå matvarer som forårsaker gass, som brokkoli, kål, blomkål, rosenkål, tørkede erter, linser, løk, gressløk, paprika og kullsyreholdige drikker er en god idé.

Foods å fokusere på

Lav-fiber matvarer som er lett fordøyelig er de beste ting å spise etter lider amøbisk kolitt. Bananer, hvit ris, applesauce og toast (ikke fullkorn), og kanskje urtete og yoghurt (hvis du ikke er laktoseintolerante) er gode start matvarer. De er beroligende, lett fordøyelig og fylling.
Andre matvarer som er lett fordøyd inkluderer raffinerte brød (inkludert bagels og engelsk muffins), frokostblandinger (som Cheerios og Cream of Wheat), kjeks, raffinert pasta, fruktjuice (unntatt sviske juice), melon, fersken, aprikoser, grønnsaksjuice, skinn poteter, mørt kjøtt, fisk, tofu og egg.
Disse mat valg er fulle av næringsstoffer og kalorier for å hjelpe kroppen å helbrede og hjelpe pasienten komme tilbake til et normalt, sunt kosthold.