Digidexo.com

Om Oxygen Therapy Behandling av astma

Astma er en sykdom som fører til rørene i lungene til å innsnevre eller smale, noe som gjør det vanskelig for pasientene å ta fulle åndedrag. Avhengig av alvorligheten av astma, kan leger fore en rekke forskjellige behandlinger, inkludert oksygenbehandling.

Betydning

Oksygenbehandling brukes vanligvis til å behandle moderate, alvorlige og ekstreme tilfeller av astma. For å avgjøre hvorvidt en pasient trenger oksygenbehandling, leger utfører oksimetri, en prosess som innebærer å plassere en tape sonde på en fingertupp eller øreflipp for å måle oksygennivået i blodet.

Funksjon

Oksygen terapi innebærer å feste en oksygenkilde til spesialiserte rør. Ved slutten av rørene kan være en nese eller spiss ansiktsmaske at pasienten bærer. Puste oksygenet gjennom apparatet øker tilførselen av oksygen til kroppen av den astmatisk pasient.

Typer

Det er tre typer forsyninger for oksygenbehandling behandling av astmatikere. De to første er flytende eller komprimerte oksygentanker, mens den tredje er en stor apparatur kalt en oksygen konsentratoren som gir en høyere konsentrasjon av oksygen enn tank-baserte metoder.

Fordeler

Astmatikere som får oksygenbehandling oppleve en rekke fordeler, blant annet bedre søvn, økt årvåkenhet og mer utholdenhet. I nøds angrep, hindrer den også noen skade på hjertet.

Advarsel

Bruk av for mye oksygen eller bruke oksygenbehandling for lenge kan være giftig for alle pasienter, inkludert astmatikere. På grunn av dette, bør pasientene få en resept fra en lege før du begynner oksygenbehandling for astma.