Digidexo.com

Candida behandling med nystatin Injeksjoner

Candida er en familie av gjær som forekommer naturlig i fordøyelseskanalen og på huden din. Den mest kjente er Candida albicans. Når det overproduces, kan det føre til trost, vaginal gjær infeksjoner, kronisk utmattelsessyndrom og andre systemiske problemer. Et annet problem med Candida er at det kan føre til sepsis (infeksjon) i sår, noen som kan bli livstruende. Det er flere måter å håndtere Candida infeksjon, inkludert injeksjoner med nystatin.

Hva er Nystatin?

Nystatin er en av en familie av narkotika utvikles fra bakterien Streptomyces. Andre meds i konsernet inkluderer candicidin, natamycin og amfotericin B. Disse stoffene er vanligvis brukes i p-piller, pulver eller krem ​​form for behandling av vaginal eller intestinal gjær infeksjoner. Nystatin er den mest brukte, fordi det regnes som ganske trygt hvis tatt muntlig, selv av spedbarn i løpet av en måned gammel.

Injisert Nystatin

Mens denne gruppen av legemidler er generelt trygt når det tas oralt, vaginalt eller som en hud krem, er injeksjon bare brukes som en siste utvei. Hvis såret er blitt septisk grunnet Candida og svarer ikke til annen behandling, kan legen din beslutte å injisere nystatin eller dens relative amfotericin B. Hvis han bestemmer seg på dette kurset for behandling, vil han følge deg nøye for tegn på toksisitet. Når injisert, har disse stoffene blitt assosiert med nyresvikt og farlig lavt kaliumnivå.

Slik fungerer det

Nystatin og dens slektninger arbeide fordi de angriper cellemembranen av gjær. Cellemembranen er svekket og til slutt mister strukturell integritet, og dermed "eksploderer" og drepe gjær. Hvis du tar Nystatin muntlig for en systemisk gjær overvekst, vil du trenger å drikke rikelig med vann for å sikre eliminering av gjær fra tarmen. Dette vil bidra til å unngå toksisitet.