Digidexo.com

Bivirkninger av Injiserbare Prevensjons

Bivirkninger av Injiserbare Prevensjons


I disse moderne tider kvinner, er travlere enn noensinne med familie, karriere og sosiale engasjement. Når det kommer til prevensjon, de forlater konvensjonelle metoder i favør av injiserbare prevensjonsmidler for sin brukervennlighet og relativ sikkerhet. En annen grunn for denne runden av tidevannet er at injiserbare prevensjons vare i tre måneder, noe som gjør dem blant de mest praktiske av alle prevensjonsmetoder.

Amenoré

Ifølge Pfizer Pharmaceuticals, halvparten av kvinnene som bruker injiserbare prevensjonsmidler erfaring amenoré (tap eller undertrykkelse av menstruasjon) innen det første året.

Langvarig blødning

De fleste kvinner går gjennom en periode med langvarig blødning i løpet av de fire første månedene av å bruke injiserbare prevensjonsmidler.

Vanlige bivirkninger

Vanlige bivirkninger er smerter på injeksjonsstedet, vektøkning og hudreaksjoner som utslett eller mørke flekker.

Mindre vanlige bivirkninger

Kvinner kan også sjelden opplever følgende bivirkninger: endringer i sexlyst eller appetitt, nervøsitet, depresjon, ømme bryster, kvalme og håravfall eller vekst på kroppen eller i ansiktet.

Potensielt farlige effekter

Hyppige mild hodepine og svimmelhet kan være en indikasjon på en mer alvorlig sak knyttet til blodtrykk eller blodpropp.

Fruktbarhetseffekter

Det er en forsinkelse på to til tre måneder før svangerskapet kan oppstå etter avsluttet injiserbare prevensjonsmidler.