Digidexo.com

Herpes Virus Vs. Herpangina

Virusinfeksjoner i huden forårsake alt fra en mild utslett med kløe til blemmer eller sår som forårsaker smerte. Herpes simplex virus forårsaker sår i huden rundt munnen og underlivet. Herpangina er en infeksjon med coxsackie virusgruppen A. Disse virusinfeksjoner er ikke kureres, og kan være dødelig for de med svekket immunforsvar.

Skin virus

Selv spenstig, er huden utsatt for smitte gjennom sine mange kjertler, porer og hårsekker. Virus manifest som utslett når de infiserer huden. Utslett kan være i form av enkle rødhet og kløe på huden eller pus-fylt vesikler som er smertefullt å berøre. Herpesvirus og Coxsackie virus er to typer virus som infiserer huden.

Herpes Simplex 1

Herpes simplex 1 (HSV1) er et virus som primært infiserer huden i ansiktet, særlig rundt leppene. Det er viruset som forårsaker "forkjølelsessår" eller "munnherpes." Hsv1 er veldig smittsomt, og det sprer seg gjennom pauser i huden eller gjennom slimhinnene. Etter sårene forsvinner, er viruset fortsatt i huden, forårsaker tilbakefall av vabler måneder eller år etter den første infeksjonen. I avanserte tilfeller migrerer viruset gjennom nervene til andre deler av kroppen. Viruset kan forårsake hjernebetennelse eller hjernehinnebetennelse hos personer med svekket immunforsvar.

Herpes Simplex 2

Herpes simplex 2 (HSV-2) er en annen virus enn HSV1, men sårene det forårsaker er like i størrelse, form og varighet. Den viktigste forskjellen er at hsv2 sår meste skjer i underlivet, noe som er grunnen til at viruset er ansett som en seksuelt overførbar infeksjon. Selv om sårene forsvinner, er det fortsatt mulig å smitte andre selv når den smittede personen viser ingen symptomer. Antivirale legemidler kan redusere alvorlighetsgraden av utbrudd og en gang hindre gjentakelse av sår.

Coxsackie Gruppe A virus

Herpangina (hånd-, fot- og munnsykdom) er forårsaket av gruppe A coxsackie-virus. Infeksjon med virus manifesterer seg som en flulike sykdom med feber og sår hals. Små, væskefylte sår i munn og hals er en viktigste symptomet på herpangina. Lignende sår er funnet på fotsålene og på hendene.

Forebygging / løsning

For å unngå infeksjon med HSV1, hsv2 og coxsackie virus, unngå hud-til-hud kontakt med de smittede --- i tilfelle av HSV1 og 2 selv om en smittet person ikke viser tegn til infeksjon. Smittede folk bør advare sine partnere om deres tilstand. I tilfellet med HSV-2, bruk av kondomer reduserer risikoen for infeksjon. De som er infisert med coxsackie-virus er infeksiøs i løpet av sykdommen, og i flere uker etterpå.

Mens det ikke er noen herder for disse virale infeksjoner, behandlinger er tilgjengelig for å forhindre tilbakefall av magesår fra herpes simplex virus. Behandling av infeksjon med coxsackie virus innebærer behandle symptomene før infeksjonen avtar.