Digidexo.com

Sak Unormale celleprøver

Den celleprøve er en tidlig intervensjon screening test brukes til å oppdage celle cervical endringer. Forstå årsakene til en unormal celleprøve kan bidra til å lette en kvinnes sinn og bidra til å forhindre en "falsk positiv" resultat. Det er viktig å forstå de følelsesmessige effektene og fordelene ved en unormal celleprøve.

Misforståelse

En unormal celleprøve betyr ikke alltid livmorhalskreft er til stede. Celleprøver brukes til å oppdage unormale celleforandringer i livmorhalsen. Celleprøver ikke oppdage kreft i egglederne, eggstokkene eller livmoren. Celleprøver kan likevel utføres etter en hysterektomi, og kan trygt utført i løpet av svangerskapet. Ytterligere tester kan være nødvendig for å utelukke seksuelt overførbare sykdommer, som celleprøve ikke.

Årsaker

En unormal celleprøve kan være fra et resultat av en infeksjon eller betennelse på grunn av herpes, trichomonas eller human papilloma virus. Menopausal cellulære forandringer, soppinfeksjon, ved bruk av kremer og / eller stikkpiller, nylig samleie, carcinoma in situ (en ikke-invasiv kreft) eller invasiv kreft, vil også føre til unormale resultater.

Fordeler

Fordelen med en unormal celleprøve betyr tidlig intervensjon, så lenge en kvinne holder up-to-date på hennes screenings. Tidlig oppdagelse av ikke-invasiv kreft celler kan behandles på en leger kontor med en kjegle biopsi eller LEEP prosedyre, sparer en kvinne fra å måtte ha en hysterektomi, og enda bedre, redde hennes liv.

Effekter

En unormal celleprøve betyr ikke nødvendigvis invasiv kreft. En unormal celleprøve kan føre til angst, bekymringsfulle frykt, følelser av sinne og / eller fornektelse. De fleste tilfeller av unormal PAP smøre resultater er ikke invasiv kreft.

Advarsel

Det er viktig ikke å ignorere en unormal resultat, og å følge opp ytterligere testing at gynekologen kan bestille. Opprettholde årlige celleprøver vil redusere risikoen for å motta en invasiv kreft resultat.

Forebygging / løsning

Avstå fra samleie i 48 timer, og ikke bruker deodoranter, pulver, medisiner, kremer og / eller stikkpiller før celleprøve, vil redusere sannsynligheten for et falskt positivt resultat.