Digidexo.com

Hvordan virker en AIDS testen?

Mer enn 50.000 mennesker årlig kontrakt AIDS-viruset i USA. Vanligvis er en AIDS test gjennomført for å oppsøke tilstedeværelse av HIV-antistoffer (kjemikalier som kroppen produserer for å bekjempe sykdom). Det er noen tester som forsøker å finne HIV på en mer direkte måte (ved å bestemme tilstedeværelse av HIV genetisk materiale), men de er ikke brukte.

Vanlige tester

De fleste AIDS-tester bruk av blodprøver for å se om pasienten har en HIV-infeksjon. Det er noen som kan oppdage HIV-viruset gjennom spytt, men blodprøver er de mest vanlige. Mens det kan ta et par dager å komme testresultater, i noen tilfeller resultater finnes i så lite som 20 minutter. Og hver positiv hiv-test resultat må følges opp med en annen test for å bekrefte resultatene. Oppfølgingstestresultater kan ta alt fra noen dager til noen uker.

Oral Fluid tester

Orale væskeprøver kan benyttes for å bestemme tilstedeværelsen av AIDS antistoff, og skiller seg fra blod eller spyttprøver. En ikke-spytt oral fluid samles fra munnen, og en tilsvarende test med en som utføres på blod som skal utføres. I tilfelle av et positivt testresultat, er den samme væske som brukes i et oppfølgings test for å bekrefte resultatene.

Urinprøver

Urinprøver bruke en urinprøve i stedet for blod. Testen er igjen lik den blodprøve, og som med den orale væsketest, dersom et positivt resultat er vist, er den samme urin anvendes i følge opp-test for å bekrefte resultatene. Nøyaktigheten av urinprøver er mindre enn den for en blod-eller oral fluidprøven.

Varselskilt

Ofte kan det ta så lenge som tre måneder for kroppen å produsere nok antistoffer til å dukke opp i en AIDS test. I de fleste tilfeller er det mulig å detektere en infeksjon i så lite som fire uker; Men hvis en person er testet for tidlig i dette vinduet, viruset kan ikke dukke opp og andre kan fortsatt bli smittet av pasienten, selv om en positiv test ikke er mottatt. Den eneste sikre måte å finne ut om en person har HIV-viruset skal testes. Men det er mulige faresignaler som kan være til stede, og hvis de finnes, skal faget gjennomgå en AIDS test for å bekrefte tilstedeværelse av HIV-antistoffer. Disse potensielle faresignaler inkluderer ekstrem, uforklarlig tretthet; uforklarlig og hurtig vekttap, lungebetennelse, hovne lymfekjertler, episoder av diaré som varer i en uke eller mer, og en tørr hacking hoste.

Siden symptomene på AIDS, er lik mange andre sykdommer, er det viktig å bli testet for å få bekreftelse. Ingen bør utføre en selvdiagnose, og om pasienten velger å bli testet via en blodprøve, oral væske eller urinprøve, er det viktig å ha pålitelige resultater fra en kvalifisert helsepersonell.