Digidexo.com

Omega 3 fettsyrer for hårvekst

Det er allerede fastslått at omega-3 fettsyrer er viktige næringsstoffer for en sunn kropp, men de kan også fremme sunt hår. Tillegg av omega 3 kan forebygge håravfall og hjelpe håret vokse raskere.

Fat

Fett er ikke så verst, og omega-3 fettsyrer kommer under det gode fettet kategorien. Ernæringsfysiolog Samantha Heller fra NYU Medical Center mener gode fettstoffer som omega 3 kan bidra til å fremme "sunt hår."

Anti-Inflammatory

Omega-3 fettsyrer har egenskaper som fungerer som en anti-inflammatorisk. Dette kan åpne opp hårsekkene, slik at de kan vokse.

Omega 3 i Foods

Omega-3 fettsyrer finnes i fisk (fet fisk som laks og makrell har det mest), havremel og oljer som raps, safflower og linfrø. Det er også i havregryn og valnøtter.

Kosttilskudd

Hvis du ikke tror du får nok omega 3 i kosten, kosttilskudd er tilgjengelige som inneholder omega-3 fettsyrer. The American Heart Association foreslår en daglig omega 3 tilskudd for en frisk person.

Forholdsregler

Rådfør deg med lege før du tar omega 3 fettsyrer. Det kan være farlig hvis dosen overskrides eller når det blandes med visse medisiner (som anti-inflammatoriske) som det fungerer som en blodet tynnere.