Digidexo.com

De beste kildene til vitamin E

De beste kildene til vitamin E


Vitamin E er kjent for å reparere vev, spesielt arr og strekkmerker, og for å beskytte celler fra overdreven oksidasjon. Det lindrer såre muskler og akne og er tenkt å bremse utviklingen av macula degenerasjon, hjertesykdom og kreft. Rikelig mengder vitamin E finnes i beriket mat, nøtter og grønne grønnsaker.

Hvetekimolje

En spiseskje hvetekimolje gir en dags hele tilførsel av vitamin E. Det er lett tas som et kosttilskudd, men det kan også legges til hjemmelaget brød og pannekaker. En kopp frest hvetekim inneholder 95 prosent av en dag med kvote, og er nyttig i baking brød, muffins, kaker, paier og andre desserter.

Andre oljer

Matlaging med så lite som en spiseskje av visse oljer fungerer som en god kilde til vitamin E. Den mest potente er solsikke og safflower oljer, som gir mer enn 25 prosent av en dag krav, mens mais og soyabønner oljer gir 10 prosent per spiseskje.

Nøtter og frø

En unse av tørristede mandler eller solsikkefrø inneholder omtrent en tredjedel så mye vitamin E som hvetespirer olje. Tørristede peanøtter eller to spiseskjeer med peanøttsmør har omtrent en tredjedel av vitamin E av mandler og solsikkefrø. Legge solsikkefrø til brød laget med hvetekim tilbyr en siderett eller frokost Tree rik på vitamin E.

Grønnsaker

Blant grønnsaker, 1/2 kopp spinat inneholder 2mg av vitamin E, eller 10 prosent av en dag med krav om kroppens behov. Andre grønne grønnsaker er brokkoli, grønnkål, Chard, sikori og nepe greener.

Frukt

De fleste frukter er lav i vitamin E, men mange juice er beriket med det. V8 linje inneholder opptil 13 prosent av det daglige anbefalte kvote, med andre fruktdrikker, inkludert appelsinjuice, kommer inn på noe lavere beløp. Fersk frukt å prøve er kiwi, skiver mango og svarte bringebær.

Kjøtt

Kjøtt er den verste naturlig kilde til vitamin E, med en unse av biff eller to strimler bacon inneholder bare et halvt milligram. Kyllinglever er en annen kilde til denne viktige næringsstoff, men en en-unse delen inneholder bare to tiendedeler av ett milligram, eller 1 prosent av den daglige anbefalingen.

Berikede matvarer

Hel-korn og kli frokostblandinger lede veien her. Takket være tilsetningsstoffer, kan korn gi 2/3 av dagens nødvendig totalt. Mange hel-korn pasta er også beriket med vitamin E, som er granola og energibarer. Vitamin E kosttilskudd ofte inneholder 100 IE, eller internasjonale enheter, to ganger hva som er nødvendig, men noen merker bære opp til 400 IE.