Digidexo.com

Bivirkninger av gurkemeie kosttilskudd

Bivirkninger av gurkemeie kosttilskudd


Gurkemeie er vanligvis brukt som et krydder og har også vært grunnlag i asiatisk tradisjonell medisin for å behandle ulike fysiske helse sykdommer. Gastrointestinale problemer, blodpropp, høyt kolesterol, lav energi, øyeproblemer, virale infeksjoner, skabb og leddgikt-relaterte smerter er noen av de helsemessige problemer som gurkemeie har blitt brukt til å prøve å korrigere. Ifølge Medline Plus, og gurkemeie vitenskapelig vist seg å ha anti-inflammatorisk, anticancer-og antioksidantegenskaper. Men det er tilfeller av bivirkninger som er rapportert i forbindelse med gurkemeie som bør tas hensyn til.

Mageproblemer

Høye doser av gurkemeie har angivelig forårsaket urolig mage, vanligvis hvis overtatt en overdreven tidsperiode. De som har brukt den til å hjelpe kurere magesår har hatt halsbrann, diaré og kvalme på anledningen. Alternativt, hvis gurkemeie tas med legemidler som indometacin eller reserpin, kan det faktisk føre til magesår. Gurkemeie kan også føre til galleblæren sammentrekning og anbefales ikke for personer med gallestein.

Blodtrykk og sukker

Senket blodtrykk og additive effekter for diabetes medisiner har blitt rapportert ved bruk av gurkemeie. Alle som bruker gurkemeie med diabetes eller hypoglykemi, eller som tar legemidler eller kosttilskudd som senker blodsukkeret bør ta forsiktig og kontakt lege før du bruker den.

Graviditet og amming

Mens gurkemeie som krydder regnes som trygt under graviditet og amming, har det angivelig stimulert menstruasjonsblødning og forårsaket livmor spasmer.

Hjertesykdom

Gurkemeie kan senke LDL ("dårlig") kolesterol) og øke HDL ("godt") kolesterol. Som et resultat, kan det øke kolesterolsenkende legemiddeleffekter som det av lovastatin (Mevacor) eller atorvastatin (Lipitor). Derfor bør kolesterolnivået overvåkes regelmessig hvis gurkemeie brukes.

Blødning

Urter og kosttilskudd som øker risikoen for blødning som ginkgo biloba, hvitløk og Saw Palmetto kan bli forverret av gurkemeie. Pasienter som bruker narkotika eller har blødningsforstyrrelser kan trenge dosejustering. På grunn av dette, bør gurkemeie ikke tas før operasjonen.

Liver

Personer som bruker medisiner må være oppmerksom på at gurkemeie kan forstyrre hvordan kroppen behandler noen stoffer. Visse legemiddelnivåer kan øke i blodet, noe som kan forårsake alvorlige bivirkninger i leveren. Derfor bør en lege, farmasøyt eller annet helsepersonell konsulteres med hensyn til muligheten for uheldige legemiddelinteraksjoner når gurkemeie brukes sammen med medisin.