Digidexo.com

Hva skjer hvis du har mye hodepine?

Cluster Hodepine

Forekomsten av mye hodepine eller kontinuerlig, jevn hodepine er kjent som cluster hodepine. Cluster hodepine kan være alvorlige og smertefulle, selv om de er vanligvis ikke årsaken til mer alvorlige sykdommer. De kan forekomme i perioder med uker og måneder. Det er remisjons periodene som klynger går bort før de kommer tilbake igjen. Cluster hodepine kan variere fra person til person. Noen klynger forekomme i en eller to perioder i året, mens remisjoner kan vare i måneder eller år i noen tilfeller.

Hvor vanlig er Cluster Hodepine?

Cluster hodepine er faktisk ganske sjelden, og er generelt ikke livstruende. De er mer vanlig hos menn enn kvinner. Mulige årsaker til cluster hodepine er bruk av medisiner, for eksempel nitroglyserin, overdreven røyking, avbrutt søvn mønstre eller problemer med hypothalamus. Andre mulige årsaker kan være relatert til en brå frigjøring av histamin eller serotonin i hjernen, sterkt lys eller stirrer, stress og forbruket av visse matvarer.

Hva skjer under Cluster Hodepine?

Oppstå cluster hodepine ganske plutselig, forårsaker smerte bak eller rundt det ene øyet og den ene siden av ansiktet fra nakken til templet. Smerten blir ofte beskrevet som skarp og stødig og alvorlig. Som tiden går, forverrer smerten, ofte med en topp i løpet av de første fem eller ti minutter av utbruddet. En person som lider av cluster hodepine opplever røde og hovne øyne, overdreven rive, rennende nese og, i noen mennesker, en rød, blussende ansikt. Hodepinen kan vanligvis vare så lenge mellom 45 til 90 minutter, men noen ganger de kan vare bare noen få minutter eller flere timer. De oppstår vanligvis minst to eller tre timer etter å ha sovet, eller vanligvis under REM eller drømme fase.