Digidexo.com

Hva slags mat inneholder Vitamin B3?

Vitamin B-3, eller niacin, er et viktig næringsstoff som kan hjelpe deg å balansere dine nivåer av kolesterol og blodsukker. Vitamin B-3 hjelper også kroppen å bryte ned og prosessen fett. Som de andre B-vitaminer (det er eight totalt), vitamin B-3 hjelper konvertere karbohydrater til blodglukose til å brukes som energi for kroppen. De fleste av dine vitamin B-3 kan tilfredsstilles gjennom kosten. Det finnes en rekke plante-og dyre kilder til vitamin B-3 som skal gi en sunn mengde i kroppen din.

Seafood

Noen gode kilder til vitamin B-3 inkluderer chinook laks, Gulfinnetun og kveite. Vitamin B-3 er en av de mer vannløselige vitaminer, noe som betyr at kroppen ikke kan lagre det. Men det betyr også at den måten du koker sjømat eller annet vitamin B-3 kilder er ikke sannsynlig å påvirke mengden av vitamin du forbruker. Men fra en samlet helse-standpunkt, er du bedre broiling, baking eller grilling fisk enn steking det å redusere inntaket av mettet fett.

Nøtter

Muttere, særlig peanøtter, inneholder vitamin B-3, så vel som andre viktige næringsstoffer, slik som protein og magnesium. Men fordi nøtter kan være høy i kalorier, bør de spises i moderate mengder.

Andre vegetabilske kilder

Hvis du leter etter vegetariske kilder til vitamin B-3, prøve sopp (spesielt crimini sopp) og enkelte grønne grønnsaker, for eksempel asparges og brokkoli. Generelt, mat som er høy i protein har også større mengder av vitamin B-3. Men vegetabilske kilder til vitamin, inkludert sesamfrø og grove kornvarer, også er høy i fiber, som er viktig for god helse.

Magert kjøtt

Fordi kjøtt kilder pleier å være høyest i vitamin B-3, se etter magert kjøtt alternativer som kalkun og de magreste typene biff indrefilet og lam loin tilgjengelig.

Tegn på Vitamin B-3-mangel

Selv om vitamin B-3 mangel er uvanlig blant folk som spiser en vestlig diett, er det verdt å undersøke kostholdet ditt dersom du lider av tretthet og muskelsvakhet. Hudinfeksjoner også er knyttet til lav vitamin B-3 nivåer.

Reseptbelagte Vitamin B-3

Fordi vitamin B-3 kan ha en så positiv effekt på kardiovaskulær helse, leger noen ganger foreskrive den (vanligvis som niacin) for å forbedre arteriell helse og heve høy tetthet lipoproteiner ("gode kolesterolet") nivåer. Men resept niacin kan forårsake rødme i huden, slik at du bør snakke med legen din om hvorvidt du trenger supplement og nøyaktig hvor mye som er trygt å konsumere.