Digidexo.com

Hårtap skyldes Going Vegetarisk

Hårtap skyldes Going Vegetarisk


Mange bekymrer seg for å miste håret hvis de bytter til et vegetarisk kosthold. Mens hårtap er ikke nødvendigvis forårsaket av en vegetarisk diett, bør vegetarianere være klar over at det er ernæringsmessige faktorer som kan fremme hårtap.

Sinkmangel

En mangel på sink kan føre til hårtap eller tynning. De fleste altetende utlede mye av sin sink fra animalske matvarer, som kjøtt, fisk og egg, mens vegetarianere utelukke noen eller alle animalske-baserte kilder.

Vegetariske Sink Kilder

Vegetarianere kan få sink fra belgfrukter, nøtter og hele korn. Sink fra disse kildene er ikke så lett absorberes som sink fra animalske kilder, slik vegetarianere trenger en høyere samlet daglig inntak av dette mineral.

B12-mangel

B12 er et vitamin som finnes naturlig i kjøtt, fisk, egg og meieriprodukter. En alvorlig mangel på B12 kan bidra til anemi og håravfall.

Vegetariske B12 Kilder

Vegetarianere kan legge egg og melkeprodukter for å oppnå tilstrekkelig B12 for å forhindre håravfall. Veganere bør velge B12-befestet soyamelk, tempeh eller tofu.

Protein

Mange tror at vegetarianere ikke får nok protein, noe som bidrar til håravfall og andre helseproblemer. Bortsett fra "junk food vegetarianere" som lever på chips og øl, de fleste vegetarianere utlede tilstrekkelig protein fra en godt balansert kosthold.