Digidexo.com

Diett for diabetisk gastroparese,

Gastroparese er en mage tilstand der magen fordøyer og beveger mat ved en redusert hastighet. Dette kan være forårsaket av diabetes; uregulerte nivåer av blodsukker kan føre til nerveskader, inkludert de nervene som stimulerer mage sammentrekninger og atferd. Mens det er ingen kur for diabetisk gastroparese, den kan styres med riktig kosthold.

Matvarer for å unngå

Fiber er vanskelig å fordøye, så det bør unngås. High-fiber matvarer inneholder fiken, grønne bønner, bær, og brokkoli. Generelt bør du unngå rå grønnsaker og fersk frukt, som disse tregere fordøyelse. Fet mat også hindre fordøyelsen og bør unngås.

Foods å oppsøke

Følgende matvarer og drikke oppfordres: skummet melk, hvit ris, pasta, grønnsaker og frukt juice, fettfri supper, fjærkre og fisk. Grønnsaker er fint hvis de er flådd og kokt; trygge alternativer inkluderer rødbeter, gulrøtter, sopp, spinat og yams. Kaffe og te er akseptable drikke valg.

Kosttilskudd

Siden diabetisk gastroparese begrenser din evne til å spise frisk frukt og grønnsaker, kan kostholdet mangler visse viktige vitaminer og næringsstoffer som vitamin A, vitamin C, kalsium og jern. Snakk med legen din om kosttilskudd som kan gi deg med disse næringsstoffene.

Spise Practices

Sørg for å spise sakte og fullt tygge maten. Unngå store måltider, i stedet spise flere små måltider i løpet av dagen. Etter et måltid, prøve å sitte opp for en time i motsetning til å legge ned eller trener. Disse trinnene vil hjelpe fordøyelsen.

Diabetes kontroll

I tillegg til å skape et kosthold som fremmer økt flyt av mat gjennom fordøyelseskanalen, må du også følge en trygg diabetiker diett. Dette betyr alltid å opprettholde et sunt blodsukker / insulin-forhold og overvåking blodsukkeret regelmessig.