Digidexo.com

Om Fatty leversykdom hos barn

Om Fatty leversykdom hos barn


Fatty leversykdom hos barn, også kjent som alkoholisk steatohepatitis, er en opphoping av fett i leveren som kan føre til betennelse og arrdannelse. Denne betennelsen og arrdannelse kan hindre leveren fra å fungere som det skal og kan til slutt føre til leversvikt. Med dagens økende fedme hos barn, er det viktig å forstå hva fatty leversykdom er, dens årsaker, symptomer, behandlinger, og hvordan du kan forhindre det.

Symptomer

Fettlever er kjent som en stille morder med få første symptomene. Symptomene på fatty leversykdom er de samme hos barn som hos voksne. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan du se:
Gulsott (gulfarging av hud og øyne)
Tretthet / slapphet
Magesmerter
Økende abdominal omkrets
Redusert appetitt
Vekttap
Forvirring (sekundært til økt blod ammoniakk)
Uvanlig blødning
Cirrhose, noe som kan føre til behovet for levertransplantasjon

Diagnose

Din helsepersonell vil diagnostisere fatty leversykdom basert på følgende:
Blodprøver - vanligvis et barn har hatt en rutinemessig blodprøve for noen andre tema som har forresten vist forhøyede leverenzymer og vil trenge for videre testing
Fysisk eksamen og historie
X-stråler og ultralyd - viser fett eller forstørret lever
Leverbiopsi (definitive) - en biopsinål er satt inn i lever og en prøve blir tatt. Under mikroskopet, vil leverprøve viser fett med inflammasjon.

Årsaker

Eksakte årsakene til fatty leversykdom hos barn er ikke kjent, men det er mistanke om at fedme, insulinresistens og en nedgang på antioksidanter kan spille en rolle. "Den vanligste alvorlige konsekvens av barndommen fedme er fatty leversykdom, og mer enn én million barn har det," sa Jeffrey Schwimmer, MD, fra Barnas Hospital and Health Center og Vekt og velværesenter, både i San Diego, California. "Jeg tror dette er en underdiagnostisert sykdom av barneleger og allmennheten. Alle overvektige barn bør skjermes."

Behandling

Ifølge National Institutes of Health (NIH), kan utviklingen av denne sykdommen tar år, selv tiår. Prosessen kan stoppe og, i noen tilfeller, å reversere seg selv uten spesiell behandling.
Det er ingen spesifikke behandlingsformer for pediatrisk fettlever. The National Institutes of Health anbefaler:

Vektreduksjon (hvis overvektig eller overvektig)
Følg et balansert og sunt kosthold
Øke fysisk aktivitet
Unngå unødvendige medisiner
Behandlingen for avansert leversvikt er levertransplantasjon.

Forebygging

Du må være proaktive i å avskrekke denne sykdommen. Selv om årsakene er ikke entydige, synes fedme å rangere på toppen. Hjelp barnet endre sin livsstil ved å bli et eksempel. Sakte fase ut ting som:
For mye TV og dataspill
For mange snacks
Sene bedtimes

Forsiktig fase inn:
Familie trening, som å gå
Sunnere kosthold

Sett mål med barna for å hjelpe dem leve sunnere, lengre og mer produktive liv.