Digidexo.com

Hva er årsakene til kjemisk ubalanse i hjernen?

Hva er årsakene til kjemisk ubalanse i hjernen?


Enkeltpersoner opplever angst og andre psykiske komplikasjoner kan bli fortalt at de er på grunn av kjemisk ubalanse. Det er imidlertid mulig at kjemiske ubalanser er først forårsaket av våre egne følelser.

Genetikk

Noen individer opplever høyere nivåer av angst på grunn av genetikk. Enkeltpersoner i Human Genome Project mener at vår hjerne funksjon kan være basert på halvparten av vår genetiske kode. Folk som er genetisk utsatt for angst er mer sannsynlig å oppleve kjemiske ubalanser enn de som ikke er det.

Fight or flight

Når møtt med skadelige situasjoner kroppen tar på en fight or flight mode. Kjemikalier er gitt som forbereder kroppen til å forsvare seg eller kjøre, forårsaker et overskudd av kjemikalier som skaper en ubalanse.

Reaksjoner

Kjemiske ubalanser føre oss til å reagere på situasjoner annerledes. Disse forskjellene i kjemiske nivåer er kontrollert av lykke og latter så vel som stress og angst.

Følelser

Personer som lider av angst kan skape stressende situasjoner i hodet. Dette gjøres ved å forestille fryktelige scenarier, uten grunn, som i sin tur føre til at kroppen til å frigi hormoner som om disse tankene var reelle.

Legemidler og kosttilskudd

Visse medisiner og kosttilskudd er anbefalt å håndtere kjemiske ubalanser. Men det er godt å vite at medisiner og kosttilskudd kan også føre til ubalanser.