Digidexo.com

Hvordan få en lyd natts søvn

Hvordan få en lyd natts søvn


Som du groggily rulle over å gi din vekkerklokke en god thwack, det er bare ett spørsmål på hjertet - hvordan fikk det til å være morgen så fort? Du kunne ha sverget du var død sliten forrige natten når du ramlet i seng, men du er utmattet. Snarere enn å treffe at snooze bar en gang, lære hva som er rane deg av din skjønnhet hvile og fikse det.

Bruksanvisning

•  Spør deg selv hvor gammel din nåværende madrassen er. Hvis madrass og boksen springs kommer opp på sju år, er det på tide å bytte dem ut. Selv om det ikke er så gammel, gjør en visuell inspeksjon av sengen din for å fastslå om klumper, sags eller squeaky fjærer er ansvarlig for eventuelle ubehag som holder deg våken.

Invester i mørke persienner, nyanser eller tunge gardiner, spesielt hvis soveromsvinduet står overfor en sterkt opplyst gate eller et neonskilt.

Juster soverommet termostaten til en lavere temperatur. Hvis kroppen din blir kaldt i løpet av natten, vil en lett teppe være mer gunstig for å fremme en god natts søvn enn å skru opp varmen.

Fjern distraksjoner fra soverommet ditt, inkludert fjernsyn og datamaskinen. Hvis din hjerne assosierer rommet med andre aktiviteter i tillegg sove og være intim med partneren din, kommer det til å være så mye vanskeligere å mentalt slår alt av ved sengetid.

Bestem hvor mange timer søvn du trenger hver natt for å våkne opp uthvilt og uthvilt. For mye søvn er like farlig som for lite søvn og resulterer i apati og manglende fokus som kan sette din helse og sikkerhet.

Etablere en vanlig sengetid rutine. Dette betyr ikke bare å gå til sengs og stå opp på nøyaktig samme tid hver dag (selv i helgene), men også delta i avslappende sengetid ritualer at hjernen kan trenes til å assosiere med forestående shut-eye. Forslag til aktiviteter inkluderer meditasjon, lette å lese (ingen skumle thrillere), lette tøyningsøvelser, en varm suge i karet, en massasje av partneren din, eller en kveldstur rundt kvartalet.

Pass på hva du spiser og drikker i løpet av tre timer før sengetid. Alkohol, koffein, søtsaker og tunge eller krydret mat vil stimulere systemet heller enn slappe det.

Sett på en CD av myk instrumental musikk eller en tape av beroligende naturlyder, slik som regn eller havet surfe.

Motstå trangen til å holde trykket snooze bar flere ganger. Gjentatte ganger blir vekket hver 10 minutter vil gjøre deg enda mer utmattet enn hvis du bare fikk opp første gang alarmen gikk av.

Tips og advarsler

  • Hvis det er for dyrt å erstatte vinduet behandlinger for å gjøre soverommet mørkere, investere i et par søvn øye nyanser å blokkere ut lyset.
  • En takvifte vil sirkulere frisk luft og også holde soverommet behagelig kjølig.
  • Hvis du har en masse bekymringer om tankene dine når du går til sengs, er en anbefalt metode for å skrive dem ned på en liten notisblokk og deretter tegne en solid mørk linje på slutten av listen. Dette visualisering øvelsen trener hjernen til å akseptere at ingen av punktene ovenfor linjen kan krysse over det i løpet av natten og holde deg våken.
  • Så fristende som det kan være å ta en lur i løpet av dagen, husk at det vil gjøre deg mindre tilbøyelig til å sovne den kvelden.
  • Kontakt legen din hvis din søvnløs tilstand vedvarer. Det kan være tegn på en alvorlig medisinsk problem.
  • Aldri ta søvn hjelpemidler etter at du har drukket alkohol.
  • Bare la soverommet ditt vinduer åpne hvis du bor på en øvre etasje eller har dem sikret slik at en innbruddstyv ikke kan gjøre en enkel inngang.
  • Hvis du prøver å sovne for første gang, må du ha neste dag fri (dvs. en helg) slik at du kan måle dens virkninger.