Digidexo.com

Hvem Oppdaget Staph infeksjoner?

Staphylococcus er en normal innbygger av nesen og huden i 30 prosent av friske voksne. Vanligvis blir bakterien ikke forårsake et problem. Når brudd i huden oppstå, for eksempel brannskader, kutt eller sår, kan denne mikroorganismen forårsake infeksjon. Oppdagelsen av staph bakterier førte til gjennombrudd i bakteriologi og behandling av disse infeksjonene. Noen kjente forskere i det 18. og 19. århundre studert bakterier, som til slutt førte til oppdagelsen og klassifisering av stafylokokker.

Oppdagelsen av bakterier

Anthony Van Leeuwenhoek oppdaget eksistensen av bakterier i 1683. Van Leeuwenhoek var en tekstil vever og nederlandsk naturalist. Han lærte også å lage objektiver og gjort en grunnleggende mikroskop som han brukte til å observere bakterier. Han kunngjorde skrevet observasjoner og tegninger om sine mikroskopiske funn. Hans skriftlige kontoer åpnet opp innen bakteriologi, banet vei mot moderne medisin.

Identifikasjon

Surgeon Alexander Ogston ble drive forskning i 1800 på Aberdeen (Skottland) Royal Infirmary på abscesser og blodforgiftning (sepsis). Som en kirurg, dirigerte han forskning i håp om å redusere den høye dødeligheten i operasjonssalen. Under sin forskning, identifiserte han bakterier som kalles micrococcus det, sett under et mikroskop, gruppert i en drueklase formasjon. I 1882, kalte han dem stafylokokker etter det greske ordet for drueklase.

Controversy

Norsk kirurg Joseph Lister arbeid i antisepsis sterkt påvirket Ogston. Lister feilaktig trodde at luften var den faktoren som forårsaket sår til å råtne og fylle med pus. Men Lister oppdagelse av at drenching kirurgiske bandasjer med carbolic syre forhindret infeksjon sterkt redusert dødeligheten etter operasjonen. Ogston var ikke enig at luften var årsaken til abscesser. Etter hans oppdagelse av staph, gjorde han ytterligere forskning for å bevise bakterien var årsaken til sårinfeksjoner.

Videre forskning

Tar sin oppdagelse et skritt videre, Ogston injisert pus fra en pasients abscess i mus og marsvin. Disse dyrene så utviklet abscesser og septikemi. Han trakk blod fra disse syke dyr og fant de samme bakteriene han fant i den opprinnelige pasient. Da han behandlet pus med varme eller carbolic syre før injeksjon i gnagere, gjorde dyrene ikke blir syke.

Den offisielle Naming

Staphylococcus aureus ble offisielt navngitt i 1884 Anton J. Rosenbach, en tysk kirurg, var personen som isolert denne bakterien og ga det navnet den er kjent av i dag. Dette var et viktig skritt i kampen mot denne mikroorganismen som selv i dag forårsaker høy dødelighet.