Digidexo.com

Ulcertive kolitt Diet Ideer

Ulcerøs kolitt er en sykdom av innvollene, karakterisert ved inflammasjon av fordøyelseskanalen som fører til alvorlige magesmerter og diaré. Det påvirker vanligvis den innerste foring av bare kolon og rektum, og, i motsetning til Crohns sykdom, oppstår langs lengden av tykktarmen, i motsetning til de enkelte områder. Mens en kur eksisterer ikke, følger en diett som tar sikte på å eliminere mat og drikke som kan forverre symptomene foreslått som et middel til å kontrollere dem.

Symptomer

Symptomer på ulcerøs kolitt avhenger av området i kolon eller rektum påvirkes. Vanlige symptomer er blodig avføring, hyppig diaré, tretthet, vekttap og en nedgang i appetitt, sår på huden, anemi og smerter i magen. Omtrent 50 prosent av dem som lider av sykdommen vil oppleve minst en mild form av disse symptomene på enkelte punkt. Mulige forhold som kan oppstå fra ulcerøs kolitt inkluderer en betennelse i øynene, osteoporose, leversykdom og leddgikt.

Hva skal unngås

Maten du spiser ikke direkte påvirke noen form for inflammatorisk tarmsykdom; Imidlertid kan mange matvarer forverre symptomer, spesielt når forbrukes under en blusse opp. Vurdere å unngå meieriprodukter, spesielt hvis du er helt eller delvis laktose intolerant, som de kan bidra til diaré, gass, og magesmerter. Begynn med avvenning selv ut av meieri for å se om det er noen forbedring. Hvis det er, bytte til melkeerstatninger eller bruke Lactaid, et medikament som bistår i nedbryting av meieriprodukter. Noen ganger kan meieri må elimineres helt. Skulle dette være tilfelle, vil kosttilskudd være nødvendig for å få elementene vanligvis tilbys av meieriprodukter, slik som kalsium.

Noen matvarer som naturlig kan bidra til en opprørt fordøyelseskanalen bør unngås eller inntas i moderate mengder. Dette omfatter matvarer som bønner og kål, som er kjent for å forårsake gassen, og de fleste koffein produkter, krydret mat og alkohol.

Foods høy i fiber kan øke risikoen for diaré og gjøre ulcerøs kolitt symptomer mer smertefull. Etter en lav-rester kosthold (lite fiber), anbefales, spesielt gjør fakkel-ups. I perioder med remisjon, bør fiber gjeninnføres sakte, så det kan hjelpe i god fordøyelseskanal helse ved å redusere volumet og hardhet av avføring, noe som gjør dem enklere å passere og mindre smertefull for kolon.

Anbefalinger

Den beste anbefalingen for dem som er rammet med ulcerøs kolitt eller noen form for inflammatorisk tarmsykdom er å holde en daglig logg over alle matvarer du spiser og alvorlighetsgraden av symptomene du opplever. Denne måten mat og drikke som kan synes å forverre symptomene kan elimineres via prøving og feiling. Matvarer påvirker folk forskjellig, så, bortsett fra de generelle anbefalinger og forslag som er nevnt ovenfor, må ingen mat å unngås helt med mindre det godtgjøres at det fører til symptomer eller gjør dem verre.

Hyppig diaré, et begrenset kosthold og manglende evne i kroppen til å absorbere næringsstoffer kan kreve regelmessig bruk av vitamin-og mineraltilskudd for å erstatte de som er tapt. Diskutere alternativer med legen din før du starter en vitamin diett.

Endelig kan hyppig diaré også føre til et alvorlig tap av vann, noe som øker risikoen for dehydrering. Vann bør brukes daglig, mens drikkevarer som inneholder koffein eller alkohol, bør unngås, da de har en tendens til å stimulere tarm og forårsake diaré eller andre tilhørende ubehag.

Stress

Stress er kjent for å påvirke måten fordøyelsessystemet fungerer, og selv om ikke en årsak til ulcerøs kolitt, stress kan spille en rolle i å øke alvorlighetsgraden av symptomene og gjøre sykdommen langt vanskeligere å takle. Det finnes en rekke metoder kan brukes til å redusere stress. De omfatter:

Trening, som ikke bare bidrar til å holde kroppen sunn, men bidrar til å senke stress og redusere muligheten for depresjon, mens den regulerer tarmaktivitet. Diskuter en øvelse plan med legen din for å se hva som er best for deg.

Deep-pusteøvelser og yoga kan hjelpe magemusklene til å slappe av, og dermed redusere risikoen for flare-ups.

Til slutt er det biofeedback, som innebærer å bli koblet til en maskin som bidrar til å presisere hva som kan faktisk være årsaken til stress, og dermed gjør det mulig for pasienten å ta skritt for å eliminere den.