Digidexo.com

Ernæring Fakta om Peas

Ernæring Fakta om Peas


Grønne erter, også kjent som grønne erter, er botanisk klassifisert som en frukt. De er dannet i pod av legume Pisum sativum. Erter er en ernæringsmessig tett mat, full av vitaminer og mineral avgjørende for å fremme optimal kroppsfunksjoner. De er en stor kilde til kostfiber og en sjelden ikke-animalsk utledet proteinkilde.

Kalorier og fett

Erter er ernæringsmessig tett, men er fortsatt lav i kalorier og fett. En 100-grams porsjon erter inneholder bare 81 kalorier og 0,4 gram fett, som er bare 4% og 2% av anbefalt daglig dose (RDA), henholdsvis.

Protein og kostfiber

Protein er viktig for reparasjon og vedlikehold av muskler og bindevev. Erter er en stor kilde til ikke-animalsk avledet protein, som gir 5,4 gram, eller 10% RDA, per 100 gram servering. Det samme porsjon gir 5,1 gram, eller 13% RDA, kostfiber, viktige for å regulere insulinrespons og sunn fordøyelsesfunksjon.

Vitaminer

Erter er rike på antioksidanter, viktig for å forebygge celleskade forårsaket av frie radikaler. Den mest rikelig vitamin funnet i erter er vitamin C, som gir 67% RDA i 100 gram. Det samme porsjon inneholder 25% RDA av vitamin A, 21% RDA av vitamin K og mer enn 10% RDA av B-vitaminer niacin, riboflavin og tiamin.

Mineraler

Mineraler tilbyr også viktig næring for å fremme optimal helse. En 100 grams porsjon av erter inneholder omtrent 20% RDA av kobber, jern og mangan. Det er også en verdifull kilde for magnesium og sink.