Digidexo.com

Negative effekter av Low carb dietter

Low carb dietter er høy i protein og begrenset i karbohydrater. Eksempler på disse diettene ville være Atkins Diet, eller South Beach Diet. Disse typer dietter var populære på 1970-tallet, og har gjort et comeback de siste årene. Den lave carb diett er fortsatt populære hovedsakelig på grunn av det faktum at vanligvis folk som prøver en lav carb diett og er i stand til å holde fast ved det se de resultatene de ønsker. Dette er en god ting, ikke sant? Ikke nødvendigvis. Low carb dietter kan ha negative bivirkninger, alt fra dårlig ånde til nyresvikt.

Kilden til noen negative bivirkninger forbundet med lav carb dietter

Ketoner er kilden til noen negative bivirkninger forbundet med de populære lav carb dietter. Som definert av WebMD, ketoner er avfallsprodukter i kroppen produseres når kroppen går inn ketose, betyr kroppen bryter ned fettlagre i skift av karbohydrater som vanligvis brytes ned til energi for kroppen. Flere ketoner er produsert av en person på en lav carb diett fordi, uten karbohydrater, er våre kropper tvunget til å bryte ned fett butikker.

Dårlig ånde og andre milde bivirkninger av en lav carb diett

Low carb dietter kan føre til dårlig ånde. Som ekstra ketoner er produsert av kroppen på en lav carb diett, de kommer ut i urin og spytt. En artikkel publisert av WebMD sier at dessverre, det er ikke mye en person kan gjøre med dårlig ånde relatert til lav carb dietter. Drikker masse vann kan noen ganger hjelpe. Suge på drops eller tygge sukkerfri tyggegummi kan være en midlertidig løsning, men mints har ofte sukker i dem som er en stor no-no når du er på lavt kort dietter. I en diett som South Beach dietten, bør dårlig ånde gå bort etter den første fasen av dietten, når du får lov til å begynne å legge karbohydrater i dietten din.
Noen andre milde bivirkninger forårsaket av lav carb dieting er svakhet, kvalme, svimmelhet og søvnløshet. Health News sier at disse negative bivirkninger er også forårsaket av kroppen kommer inn i ketose fra mangelen på karbohydrater i kroppen.

Alvorlige bivirkninger av en lav carb diett

WebMD sier at når kroppen går inn i ketose, kan de ekstra ketoner i kroppen føre organer til å mislykkes og føre til nyresvikt, nyrestein og gikt.
Bortsett fra lider av ketose eller for mange ketoner i kroppen, som opprettholde en lav carb diett i lange perioder av gangen kan også ha en økt risiko for høyt kolesterol og hjertesykdom, på grunn av det faktum at de er oppfordret til å spise store mengder av protein og hele melkeprodukter.

Andre hensyn

I tillegg til de tilknyttede helserisikoen ved lav carb diett, er det vanligvis vanskelig for den gjennomsnittlige person å helt kutte ut karbohydrater, selv i den første fasen av South Beach dietten som bare varer et par uker. Low carb dietter krever en eksepsjonell mengde viljestyrke, siden karbohydrater er stiften til de fleste matvarer, og de er overalt.
Low carb dietter er fortsatt kontroversiell fordi resultatene er vanligvis sett kort tid etter starter dietten; Imidlertid kan disse resultatene være fra å spise mindre mat generelt, fordi det er en slik grense på hva en person kan spise når du starter denne type diett.

The Flip Side

På den annen side er det mange mennesker der ute som sverger på den lave carb diett, og mange studier har vært gjort som bevise fordelene som kommer ut av lav carb dieting.
Totalt sett er det best for alle å vurdere hver diett for å finne ut hva som ville fungere best for dem og hva helserisikoen er. Den beste tilnærmingen til å miste vekt er tross alt ikke en diett, men en livsstilsendring. Det er alltid risiko forbundet med noen kjepphest diett, og kanskje en tommelfingerregel ville være å ha alt med måte.