Digidexo.com

Alle modeller av faser av utvinning fra Substance Abuse

Det er nyttig å for helsepersonell og pasienter til å tenke på avhengighet utvinning i faser. Virkelige liv utvinning ikke nødvendigvis følger disse modellene akkurat. Men tenker på dem innen spesifikke modeller med gradert eller sekvensielle stadier gir oss et konseptuelt rammeverk som å tenke på avhengighet utvinning. Enkelte modeller kan være mer nøyaktig som andre. Den viktigste delen er hvor godt modellen hjelper pasienter og helsepersonell takle avhengighet utvinning - vanligvis ved å hjelpe oss forenkle vår essensielle forståelse av avhengighet.

Tre stadier

Som med beretningen om mange hendelser, kan avhengighet utvinning bli brutt inn tidlig, midt og sent eller begynnelsen, midten og slutten faser. Avhengighet kan organiseres i en rekke av tre-trinns modeller. I en tre-trinns-modellen, er den tidlige fasen opphør: stoppe misbruk av stoffet. Den midterste fasen er en stabilisering. Klimaendringer med fravær av medikamentet er fullført, for det meste. Fokuset blir å skape god helse og å sette den aktive avhengighet bak oss. Late utvinning innebærer en pågående jakten på forståelse og helbredelse de første årsakene til avhengighet fra fysiske sykdommer til tidlig traumer.

Fire stadier: Road to Recovery

En annen gjentakelse av den forrige modellen har et ekstra trinn i begynnelsen. Som det sies, "å innrømme at du har et problem er det første skrittet." Det er et kritisk punkt, også. Avhengighet generelt resulterer i en rekke problemer. Hvis du prøver å løse problemer som er nedfall av rusmisbruk, men tildele kilden til problemene til noe annet, betyr det ikke møte den virkelige problemet. Det løser bare symptomer på problemet. Når rusmisbruk har blitt identifisert - hvis det er et problem - kan du gå videre til tidlig utvinning som beskriver i tre trinns modell.

Fem stadier

Andre modeller begynne med opptak. En fem-trinns modeller fortsetter som opptak, compliance, trass, aksept, overgivelse. Compliance lever til avholdenhet. Defiance er svært lik fornektelse. Det er en delvis fornektelse om innholdet av avhengighet. Det er en mental og emosjonell motstand mot rusfrihet og konsekvensene av avhengighet. Aksept kommer til tak med din avhengighet og abstinens. Overgivelse kan være tenkt som en permanent aksept av avtalene om avhengighet og utvinning.

Tolv Trinn

12-trinns prosesser som brukes i Anonyme Alkoholikere er kanskje den mest kjente utvinning modellen. Det har blitt tilpasset og brukt til annen avhengighet og tvangshandlinger. Den 12-trinns program begynner med opptak av et problem. Det er en trosbasert program. Det følger omtrent fire-trinns fortelling. AA 12-trinns program fokuserer på gi fra seg makten til Gud. I midten utvinning, fokuserer det på åndelig vekst og gjøre det godt igjen for skader forårsaket av avhengighet. I slutten av utvinning, den fokuserer på å nå ut til andre alkoholikere.